2013'te yaprak dökümü

2013'te yaprak dökümü
Sanat, sinema, medya ve bilime uzun yıllar emek veren, Türkiye'nin önemli değerleri bu yıl hayata veda etti.

ANKARA -Sanat, sinema, medya ve bilime uzun yıllar emek veren, Türkiye'nin önemli değerleri bu yıl hayata veda etti. Gazeteciliğin duayenlerinden Mehmet Ali Birand'ın ölümüyle başlayan "yaprak dökümü yılı" gazeteci Savaş Ay ile yazarlar Nevzat Kösoğlu, Turgut Özakman, şarkıcı Müslüm Gürses ve Adnan Şenses'in vefatıyla sürdü.

Tiyatro ve sinema dünyasında da esen sonbahar rüzgarı, Tuncel Kurtiz ile mizahın kilometre taşlarından Nejat Uygur'u da sevenlerinden ayırdı.

Usta kalemlerden veda

Gazeteci, yazarlar Mehmet Ali Birand ve Savaş Ay, akademisyen Prof. Dr. Toktamış Ateş, kamuoyunda ''Deprem Dede'' olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "Şu Çılgın Türkler" kitabının yazarı Turgut Özakman, İsmet Kür, Mustafa Miyasoğlu, Aytunç Altındal, Türk kültür ve düşünce hayatının önde gelen isimlerinden yazar, fikir adamı Nevzat Kösoğlu ve "Ağır Roman" kitabını kaleme alan Metin Kaçan ile şair Sedat Umran yaşamını yitirdi.

Müzik dünyasının kayıpları

Müslüm Gürses, yoksul bir ailenin çocuğu olarak başladığı hayat serüveninin sonunda kendisine, ''Müslüm Baba'' diye seslenen çok sayıda sevenini gözü yaşlı bıraktı. 

''Sev kardeşim'', ''Hayat bayram olsa'' gibi şarkılarla tanınan şarkıcı Şenay Yüzbaşıoğlu, plaklarıyla çok sayıda ödül kazanan Ferdi Özbeğen, Türk Sanat Müziği sanatçısı Nigar Uluerer ve Adnan Şenses 2013'ün veda edenleri arasında yer aldı.

Tiyatro ve beyaz perdenin kayan yıldızları

İsveç'te ''Onursal ödül''e layık görülen Türkmen tiyatrocu İsmet Hürmüzlü, 200'ü aşkın sinema filminde rol alan Alev Sururi, Osman Gidişoğlu, ''Kaynanalar'' dizisindeki ''Nuri Kantar'' tiplemesiyle ün kazanan Tekin Akmansoy, Metin Serezli, Dinçer Çekmez ve Macide Tanır vefat etti. 

Yıl boyunca ölüm haberlerine yenileri eklendi. 48. Altın Portakal Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Onur Ödülü" alan "Ramiz Dayı" Tuncel Kurtiz, Tomris Oğuzalp, Zafer Önen, Tuncay Özinel ve Türk mizahının önde gelen isimleri arasında gösterilen Nejat Uygur da sevenlerini gözü yaşlı bıraktı.

Türkiye'nin ilk balerini Kaya İlhan ve dünya çapında tanınan ressam Burhan Doğançay 2013'te vefat eden diğer isimler oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.