3 şirkete kayyum!

3 şirkete kayyum!
Diyarbakır’da faaliyet gösteren 3 şirkete, ‘örgütü yardım ve yataklık’ ettikleri iddiasıyla kayyum atandı.

Diyarbakır’da faaliyet gösteren 3 şirkete, ‘örgütü yardım ve yataklık’ ettikleri iddiasıyla kayyum atandı. Çeysa ve Birtane İnşaat’ın yanı sıra Öztek-Sal şirketlerine kayyum atandı.  Kayyumlar, 3 şirketin yönetim kararlarını denetleyecek.

Diyarbakır’da Haziran ayında gözaltına alınan 13 iş insanından 4’ü Temmuz ayında tutuklandı. Tutuklamaların ardından soruşturma kapsamında 5 Eylül tarihinde yeni bir gelişme yaşandı. Tutuklu işadamlarının sahip olduğu şirketlerin yönetimine kayyım atandı.

El koyma yok

Şirketlerin yönetim organlarının kararlarını denetlemek üzere, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile ÇEYSA Yapı İnşaat’a Tarık Bilaloğlu, Birtane İnşaat’a İbrahim Seymen ve Öz-Tek-Sal’a Edip Yaman kayyum olarak atandı.  Üç şirkete de atanan kayyum şirketlerin sadece yönetim organlarını denetlemekle görevli olurken, şirketlerin malvarlıkları hakkında herhangi bir tasarruflarının olmadığı bilgisi Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinin 5 Eylül sayısında yer aldı.  

İş insanlarından Mehmet Çelik’in sahibi olduğu ÇEYSA inşaat, Celalaettin Birtane’nin sahibi olduğu Birtane İnşaat ve Nihat Salmış’ın sahibi olduğu (Öz-Tek-Sal )’a kayyım atandı. 

Dilek AKIN/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.