4 ilde 4 meydanda “Öcalan kürsüsü” kurulacak

4 ilde 4 meydanda “Öcalan kürsüsü” kurulacak
Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 15. yıldönümü olan 15 Şubat'ı protestolarla karşılayan BDP, bu yıl ki eylemleri “Öcalan'a özgürlük” sloganı ile 4 Nisan'a kadar sürdürecek.

 Diyarbakır, Mardin, Van ve Şanlıurfa meydanlarında halk platformları oluşturulacak. 

DİYARBAKIR - Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 15. yıldönümü nedeniyle BDP tarafından bir dizi eylem ve etkinlik yapılacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, bu yıl eylem biçimlerini farklılaştıracaklarını belirterek, 15 Şubat protestolarının formatını ve çalışmalarının diğer yıllara göre daha farklı boyutları ile işleyeceklerini Kürt halkı açısından böylesi önemli bir günün daha iyi anlaşılması için çabaladıklarını dile getirdi. 15 Şubat'ın Kürt halkı açısından önemli olduğunu savunan Zümrüt, "15 Şubat'ı Kürtler kara bir gün olarak ilan ettiler. Kürtlere yönelik bir soykırım ilan edildi. 15 Şubat uluslararası komployu boşa çıkarmak için Kürtler 7 den 70'e 14 yıl bunun mücadelesini verdi. Ve nihayetinde 15 Şubat komplosunu geliştirmek isteyenler Türkiye'deki karanlık güçlerle birlikte Kürt halk önderinin Türkiye'ye teslim edilmesi Kürtler kendi mücadelesiyle ve bizim önderliğimizin 14 yıldır İmralı'da aslında verdiği mücadeleyle birlikte bu uluslararası komployu ve bu çirkin komployu boşa çıkartılar" dedi.

Eylemler 4 Nisan'a kadar sürecek

Öcalan'ın özgürlüğü için "Öcalan'a özgürlük" şiarı ile yoğun bir çalışmayı başlattıklarını kaydeden Zümrüt, "Biz bu 15 Şubat'ın planlamasını yaparken de genel olarak sadece Diyarbakır tek değil, 15 Şubat'ta başlayarak 4 Nisan'a kadar bütün eylem etkinliklerimiz bütün gündemimiz Önderliğimizin özgürlüğüdür. Önderliğimiz özgürleşmediği müddetçe bir toplumun bir halkın kendi özgürlüğünden asla ve asla bahsedemez" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.