6,5 milyon öğrenciye süt dağıtılacak

6,5 milyon öğrenciye süt dağıtılacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Üçüncü yılına giren Okul Sütü Programı kapsamında yaklaşık 6,5 milyon öğrenciye 10 Şubat Pazartesi gününden itibaren haftanın üç günü ücretsiz süt dağıtılacak" dedi

ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, öğrencilere ücretsiz süt dağıtılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünyada hiçbir gıdanın bünyesinde süt kadar besin elementi bulundurmadığına dikkati çeken Eker, toplum sağlığının korunması ve sağlıklı nesiller yetişmesi amacıyla üç yıl önce "Okul Sütü Programı"nın başlatıldığını hatırlattı. 2011-2012 döneminde 144 milyon, 2012-2013 döneminde 296 milyon kutu süt dağıtıldığını belirten Eker, 2013-2014 döneminde ise yaklaşık 6,5 milyon anaokulu ve ilkokul öğrencisine 303 milyon kutu süt dağıtılacağını kaydetti. Bakan Eker, uygulamanın ikinci eğitim öğretim yılının başlayacağı 10 Şubat Pazartesi günü hayata geçeceğini, güvenilir ve sağlıklı ambalajlarda hazırlanan sütlerin 200 mililitrelik kutularda verileceğini ifade etti.

Temel hedefin sağlıklı bir besin maddesi olan sütün daha fazla tüketilmesi olduğunu vurgulayan Eker, "Zengin besin içeriği sebebiyle her yaşta tüketilmesi gereken bir gıda maddesi. Büyüme çağındaki çocuklar dikkate alındığında süt tüketimi daha da önem kazanıyor. Okul Sütü Programı onun için çok önemli. Dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan bu programı üç yıldır biz de başarıyla uyguluyoruz. Bu projeyle süt içme alışkanlığı ve süt tüketimi oranı arttı. Sağlık için herkesin her yaşta süt içmesini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Özellikle vitamin ve mineral yetersizliğinden kaynaklanan birçok sorunun önüne geçmede bu programın önemli bir rol oynadığını ifade eden Eker, programdan ailelerin ve çocukların çok memnun olduklarını ve daha da yaygınlaştırılmasını istediklerini aktardı. Türkiye'nin geçen yıl et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri ihracatında tarihi rekor kırdığını ifade eden Eker, bunun da hayvancılığa verilen desteklerin ve uygulanan doğru politikaların bir sonucu olduğunu belirtti. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.