ABD: Türkiye ile ilerleme Rahip Brunson'ın eve dönüşü ile mümkündür

ABD: Türkiye ile ilerleme Rahip Brunson'ın eve dönüşü ile mümkündür
Nauert, Brunson'ın eve dönmesi talebini net şekilde ilettiklerini bildirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türk heyetinin ABD'deki temaslarına ilişkin açıklama yaptı.

Nauert, ABD ve Türkiye arasındaki sorunların çözümüne yönelik ABD'ye gelen Türk heyetiyle geniş kapsamlı görüşmeler yapıldığını açıkladı.

Sözcü Nauert, "Türkiye ile çok kapsamlı bir ilişkimiz var ve Türkiye hükümetiyle bu konuları her görüşmemizde konuşuyoruz. Dün, Türkiye hükümeti yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler çok geniş kapsamlıydı. Açık bir şekilde Rahip Andrew Brunson'ın eve dönmesi gerektiğini söyledik" dedi.

'GÖRÜŞMELERİN İÇERİĞİ AÇIKLANMAYACAK'

"Bu (görüşmelerin) bir kısmını kamuoyuna açık bir şekilde tartışmayacağız." diyen Nauert, "Türkiye ile ilerleme Rahip Brunson'ın eve dönüşü ile mümkündür. Görüşmelerin içeriği hakkında tanımlamalar yapmayacağız" ifadesini kullandı.

Başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın yaptığı 9 kişilik Türk heyeti Washington'a giderek, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı'nda görüşmeler yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 3'er temsilcinin bulunduğu Türk heyetinin temaslarına Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da eşlik etmişti. (demokrathaber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.