Adana Adliyesi'ne Gezi yürüyüşü

Adana Adliyesi'ne Gezi yürüyüşü
Adana'daki sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, Gezi Parkı protestoları nedeniyle 9'u tutuklu 12 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşmasına dikkat çekmek Adana Adliyesi'ne kadar yürüdü.

Adana'daki sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, Gezi Parkı protestoları nedeniyle 9'u tutuklu 12 kişi hakkında açılanan davanın Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek ilk duruşmasına dikkat çekmek amacıyla Beşocak Meydanı'nda bir araya geldi. Meydanda polis zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi aldı. "Gezi tutsaklarına özgürlük" pankartını açan grup sık sık, "Her direniş her yer gezi", "Gezi tutsakları onurumuzdur", "Gezi şehidleri ölümsüzdür", "Katil polis defol" ve "Katil polis hesap verecek" sloganları attı. Grup, "Her yer Taksim her direniş" sloganı ile Adana Adliyesi'ne doğru yürüyüşe geçerken, polisin grubun önünü çevik kuvvetle kesip, yolun kapatılmaması yönünde uyarıda bulundu. Anonsun ardından grup Çakmak Caddesi'den Adana Adliyesi'ne kadar yürüdü. Polis adliye girişi kapılarında yoğun güvenlik önlemi aldı. 

Adliye önünde aile ile grup arasında gerginlik

Adana Adliyesi eski bina önüne gelen grup buradan basın açıklaması yapmak istedi. Burada tutuklu sanıklardan Ahmet Cem Demir'in babası gruba tepki göstererek, dağılmalarını istedi. Bunun üzerine grup ile Demir'in babası arasında arbede çıktı. Polisin araya girip, aileyi uzaklaştırması sonrası arbede sona erdi. Ardından DHF üyesi Gülşah Bakır basın açıklaması metnini okudu. Gezi Parkı eylemlerinden dolayı tutuklanan arkadaşları için bir araya geldiklerini kaydeden Balkır, Adana'da görülen Gezi Parkı duruşmasının bir onur yargılama davası olduğunu belirtti. 

Grubun adliye arkasındaki bekleyişi devam ediyor.

(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.