Adaylar çalışmalarını sürdürüyor

Adaylar çalışmalarını sürdürüyor
BDP’li adaylar seçim çalışmaları çerçevesinde, köy, esnaf, ev ve sivil toplum örgütü ziyaretlerini sürdürüyor.

HABER MERKEZİ

DİYARBAKIR - BDP’nin bölgedeki belediye eş başkan adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor.

KAYAPINAR

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Fırat Anlı, Kayapınar Belediye Eş Başkan adayları M. Ali Aydın, Fatma Arşimet, Gaziler ve Dicle Kent bölgesinde esnaf ziyaretini gerçekleştirdi. Eş başkan adayları Dicle Kent bölgesinde yapılan esnaf ziyaretinde yoğun ilgi ile karşılaşırken, özellikle gençlerin başkan adaylarıyla resim çekmek istekleri dikkat çekti. Eş başkan adayları daha sonra kahve esnaflarını ziyaretinde, kahvehanelerde bulunan yurttaşların eş başkan adaylarına yoğun ilgi gösterirken, Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Fırat Anlı, Diyarbakır halkının iradesine ve değerlerine sahip çıkan onurlu bir halk olduğunu belirtti.

YENİŞEHİR

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Belediye Eş Başkan adayı Selim Kurbanoğlu, seçim çalışkaları çerçevesinde Güzelköy (Farê), Başil ve Tanışık (Herbecin) köylerinde halk ile bir araya geldi.

Köy ziyaretlerinde büyük ilgi ve coşku ile karşılanan Kurbanoğlu, "Burada toplanmamızın amacı sizden diğer partiler gibi seçimden seçime oy istemek değil. Sizlerle her zaman bir araya gelip köyünüzün sorunları için ortak kararlar alıyoruz" dedi.

Bir yıldır kan akmadığını kaydeden Kurbanoğlu, "Sürecin devam etmesini istiyoruz. Aksi taktirde Kürtler de Türkler de çok acılar yaşayacak" diye konuştu.

HALFETİ

BDP'nin Halfeti Belediye Eş Başkan adayları Mustafa Bayram ve Ayşe Durmuş, seçim koordinesi için ilçe binasında toplantı düzenledi. Toplantıda PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, konuştu. Mehmet Öcalan, Öcalan'ın Halfetililere mesaj gönderdiğini söyledi. Öcalan mesajında, "Halfeti Kürdistan'a ve Türkiye'ye örnek olacak bir kent. Halfeti'de Türkmenlerin ve Kürtlerin gece gündüz kol kola çalışarak sisteme cevap olmasını bekliyorum. Halfeti'de çalışma yürüten tüm arkadaşlara selamlarımı gönderiyorum" dedi.

bdp-secim-calismalari---(3).jpg

CEYLANPINAR

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde mevcut ve yeni dönem belediye meclis üyesi adayları kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Seçimlerin tüm Ortadoğu halklarının kaderini belirleme gibi bir öneme sahip olduğu vurgusu yapılan toplantıda, eş başkanlık sistemiyle, kadın emeğinin tüm ülkeyi daha güzel ve özgür yarınlara taşıyacağı belirtildi. BDP Ceylanpınar Eş Başkan Adayı İsmail Arslan, 2014 yerel seçimlerinin tüm Türkiye hatta Ortadoğu halklarının kaderini etkiyecek nitelikte olduğunu vurguladı.

YÜKSEKOVA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren BDP belediye eş başkan adayları Ruken Yetişkin ve Tacettin Sefalı Esentepe Mahallesi'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Çok sayıda yurttaşın katıldığı toplantıda konuşan Yetişkin, Rojava, çözüm süreci ve seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Yetişkin, "Bu ittifakla, boğazına kadar yolsuzluğa bulaşmış AKP hükümetine ve devlete nasıl şeffaf belediyecilik yapılacak öğreteceğiz" dedi.

DERİK

Mardin'in Derik ilçesinde seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Derik Belediye Eş Başkan adayları Sebahat Çetinkaya ve A. Kerim Erdem, çalışmalar kapsamında ilçeye bağlı Kuşçu (Girsarînç), Ağıl (Qizila Xerabe), Sırtköy (Kendal), Çadırlı (Şabana), Köseveli (Kosewelî), Kuyulu (Selmê), Çekem (Çekem), Tavşanlı (Ernebî), Çağıl (Qubilme) ve İncil (încil) köylerinde seçim çalışması yürüttü. Çetinkaya, kadınların barış ve özgürlük için daha fazla çalışması gerektiğini belirterek, "Kadının doğasında barış vardır. Eğer bu ülkeye barış ve özgürlük gelecekse, bu kadının mücadelesiyle olacaktır" diye konuştu.

bdp-secim-calismalari---(1).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.