Adıyaman Fisa World Rowıng'e ev sahipliği yapacak

Adıyaman Fisa World Rowıng'e ev sahipliği yapacak
Doğal güzellikleri, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri ile birçok zenginliği bünyesinde barındıran Adıyaman, FİSA Uluslararası Kürek Turu'na (Fisa World Rowing) ev sahipliği yapacak.


Adıyaman-Gazihandede mevkiinde yapımı tamamlanan Su Sporları Tesisleri'nde gerçekleştirilmesi planlanan Fisa World Rowing, 2015 yılında yapılacak. Gazihandede mevkiinde tahsis edilen yaklaşık 176 bin metrekarelik alan içerisinde Atatürk Barajı göl suları kıyısında 635 bin 286 TL’ye mal olan Su Sporları Merkezi, 2015 yılında FİSA Uluslararası Kürek Turu Organizasyonu'na hazırlanacak.
Dünya Kürek Federasyonu Başkanı Warwick Marler, beraberinde Uluslararası Kürek Federasyonu Masterler Türkiye Sorumlusu Hüseyin Küçükbakar, Adıyaman Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ve yöneticiler Vali Mahmut Demirtaş’ı ziyaret ederek, organizasyon hakkında bilgi verdi.
Vali Mahmut Demirtaş, bu organizasyonun Adıyaman ve ülkemiz için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, Adıyaman’ın kültürünü tanıtmak için dünyanın bütün ülkelerinden sporcu ve vatandaşları beklediklerini kaydetti.
25 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla Adıyaman’ın bu organizasyona ev sahipliği yapacağını dile getiren Mahmut Demirtaş, “Adıyaman tarihi ve kültürel varlıklarıyla ‘açık hava müzesi’ konumundadır. 2015 yılında yapılacak olan organizasyon için tüm hazırlıklarımızı bugünden itibaren başlatıyoruz. Atatürk Barajı Göleti bu organizasyon için çok uygun olmasından dolayı tercih ediliyor. Biz de bu tercihi kentimiz için kullanarak, dünyaya adımızı duyuracağız” dedi.
Dünya Kürek Federasyonu Başkanı Warwick Marler ise Çanakkale Savaşı’nın Avustralya’nın Anzakları için de çok önemli olduğunu ifade ederek, her iki milletin de çocuklarının Çanakkale’de yan yana yattığına dikkat çekti.
Warwick Marler, bu organizasyonun yarış olmadığını ve farklı kültürlerin kaynaşması olduğunu dile getirerek, “Uluslararası dostluk için bu organizasyon yapılıyor. Çanakkale sizler kadar biz Anzaklar için de çok önemlidir. Bu organizasyonda farklı kültürler bir araya gelecek” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.