Afrin çevresinde çatışmalar şiddetlendi

Afrin çevresinde çatışmalar şiddetlendi
TSK ve ÖSO ile birlikte başlatılan Afrin operasyonları sürerken, bugün kent merkezine yakın yerlerde çatışmaların ve bombardımanın yoğunlaştığı haberleri geldi.

Doğan Haber Ajansı, ÖSO’nun kentin güneydoğusundan Afrin'e girdiği ve kentin bu bölümünde kontrolü sağladığı bildirildi.

ANHA da kente yönelik hava operasyonlarının yoğunlaştığını, özellikle Mahmudiye Mahallesi'nde şiddetli çatışmaların yaşandığını duyurdu.

Benzer bir haberi de, muhaliflere yakın İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi duyurdu ve kent merkezinde çatışmaların sürdüğünü aktardı.

Reuters haber ajansına konuşan bir ÖSO yetkilisi de, YPG güçlerinin kentin bir bölümünden çekildiğini, çatışmaların kentin kuzey, doğu ve batısında yoğunlaştığını belirtti.

Yerel kaynaklar da kent merkezine yakın bölgelerde çatışmaların yoğunlaştığını, kent merkezine yönelik ağırlaşan bombardımandan da sivillerin etkilendiğini aktardı.

Afrin kentine bağlı Mabeta kasabası ile Şeyh Al Hadid bölgesi kırsal alanlarında da çatışmaların şiddetlendiği, bu bölgenin TSK uçakları ve obüsleri tarafından ağır bombardımana tutulduğu bilgileri geliyor.

Erdoğan: Afrin’de Türk ve ÖSO bayrağı dalgalanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 18 Mart Stadyumu ve Şehitler Abidesi'nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yılı törenlerinde yaptığı konuşmada, Afrin şehir merkezinin 08.30 itibarıyla tamamen kontrol altına alındığını söyledi. Erdoğan, "Afrin şehir merkezinde artık Türk bayrağı dalgalanıyor, Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağı dalgalanıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.