AGİT Türkiye temsilcisi: Reyhanlı'yı El Kaide yaptı!

AGİT Türkiye temsilcisi: Reyhanlı'yı El Kaide yaptı!
Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında gerçekleşen ve 52 kişinin ölümüne malolan Reyhanlı saldırısının El-Kaide tarafından yapıldığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Türkiye Büyükelçisi Tacan İldem tarafından ilk kez ifade edildi. Bugüne kadar sürek

Haber merkezi-Türkiye'nin El Kaide ve benzeri örgütlere dolaylı veya dolaysız destek verdiği iddiaları bir kez daha doğrulandı. El-Monitor'da çıkan habere göre AGİT Türkiye Büyükelçisi Tacan İldem, AGİT'te yapılan toplantıda konuya ilişkin soruları yanıtlarken, Reyhanlı saldırısının El-Kaide tarafından yapıldığının kanıtlandığını söyledi. Böylece, daha önce defalarca dile getirilmiş olan Reyhanlı saldırısının failinin El-Kaide olduğu iddiaları doğrulanmış ve Türkiye hükümetinin yetkili bir ağzından da itiraf edilmiş oldu. Bilindiği gibi hükümet yetkilileri tarafından olaydaki El-Kaide sorumluluğu iddiaları her defasında reddediliyordu. 


Bir itiraf, bir inkar

Büyükelçi Tacan İldem, "Reyhanlı'da 52 kişinin yaşamını yitirmesine ve 146 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırılar, El Kaide unsurları tarafından yapıldı ve El Kaide unsurlarının Suriye dışındaki operasyonudur" dedi. İldem böylece Reyhanlı'daki patlamaların El Kaide tarafından yapıldığını söyleyen ilk Türk yetkili oldu. Reyhanlı saldırısının El Kaide tarafından yapıldığını nihayet itiraf eden büyükelçi bu kez de Keseb'deki saldırıların, Türkiye'de üslenmiş olan El Kaide unsurlarının operasyonu olduğu iddialarını reddetti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.