Aileler İmralı Adası'na hareket etti

Aileler İmralı Adası'na hareket etti
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile İmralı Cezaevi'ndeki tutsaklardan ikisinin aileleri, yakınları ile görüşmek üzere İmralı Adası'na doğru yola çıktı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan tutsaklardan Cumali Karsu'nun vasisi Pervin Oduncu ve Şeyhmus Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlaşmak, yakınları ile görüşmek için İmralı Adası'na gitmek üzere sabah saatlerinde Gemlik Jandarma Karakolu'na geldi. Burada yapılan işlemlerin ardından aileler, Gemport Limanı'na götürülerek deniz yoluyla İmralı Adası'na doğru hareket etti.

Adaya hareket etmeden önce gazetecilerin sorularının yanıtlayan Mehmet Öcalan, "Burada şunu söyleyebiliriz. İki gündür her şey malum, Diyarbakır'da adına ne isim koyarsak koyalım. Başbakan ve hükümet yetkilileri oraya gitti. Bu süreç ile ilgili bazı iyi şeyler söyledi. Umarız ki, Başbakan söylediklerini yapar. O buluşmayı herkes izledi. Bazı şahsiyetler gelmiştir. Süreci götüren ve mimarı devlet ve hükümettir. İkincisi de Serok Öcalan'dır. Bu kadar katkı koyan Serok Öcalan'dır. Aralarında sözleşme yapmış gibi hiç biri bunu söylememiştir. Öcalan'ın katkısını söyleselerdi çok daha iyi olacaktı" dedi

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.