AKP’den tek kurtuluş yolu sandıktır

AKP’den tek kurtuluş yolu sandıktır
"Kaşıkla verdiğini kepçeyle alan AKP hükümetinden tek kurtuluş yolu vardır; o da 77 gün sonra önümüze gelecek sandıktır"

Ankara - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, enflasyon oranlarında önemli artış yaşandığını savunarak, "Kaşıkla verdiğini kepçeyle alan AKP hükümetinden tek kurtuluş yolu vardır; o da 77 gün sonra önümüze gelecek sandıktır" değerlendirmesinde bulundu. Oran, yazılı açıklamasında, Hükümetin enflasyon hedefinin geçen yıl da tutmadığını savundu.

TÜİK'in "özel çabayla düşük gösterdiği enflasyonun", çarşıda, pazarda ve günlük hayatta daha yüksek olduğunu ileri süren Oran, enflasyon kağıt üzerinde yüzde 7,4 olmasına karşın halkın en çok tükettiği 40 gıda ürünündeki ortalama fiyat artışının ise yıllık yüzde 16,2'yi, kimi sağlık hizmetleri ücretlerinde de yüzde 17'yi aştığını iddia etti."Ekonomi süper, enflasyon düşüyor masalının çarşı pazardaki bu fiyatlarla çöktüğünü" değerlendiren Oran, Hükümetin enflasyonu düşük göstererek, on milyonlarca ücretli çalışanı düşük ücret artışına mahkum ettiğini savundu.

Oran, şunları kaydetti:" Halkın gerçek tüketim sepetindeki mal ve hizmetlerin fiyat artışları ise 2013’te gerçekleştiği ilan edilen resmi enflasyonun kat kat üzerinde. Halkın en çok tükettiği 40 temel gıda ürünü baz alınırsa bunlardaki ortalama fiyat artışı yüzde 16.2'ye, 17 temel sağlık hizmetinde ortalama yıllık fiyat artışı yüzde 69’a ulaştı. Eğitim, kültür, ulaştırma, haberleşme gibi birçok alandaki bazı mal ve hizmetlerin yıllık fiyat artışları dudak uçuklattı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.