AKP'nin afişinde 4 kelime 3 yanlış!

AKP'nin afişinde 4 kelime 3 yanlış!
Kürtçe konusunda yasal düzenleme yapmayan iktidar partisinin yereldeki adayları Kürtçe ‘ye sarılırken, seçmende oy almak için yazılan Kürtçe afişler yapılan dilbilgisi yanlışından kaynaklı ne demek istedikleri de anlaşılmıyor.

DİYARBAKIR - Kürtçenin yaşaması ve anadilde eğitim için gerekli düzenlemeleri yapmayan AKP'nin yereldeki adayları ise Kürtçe propaganda yapıyor. Bu afişlemelerden biri de AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Milletvekili Galip Ensarioğlu'na ait. Valilik karşısında bulunan inşaat halinde ki çok katlı apartmanı kaplayacak şekilde üzerinde resminin de bulunduğu dev bir poster astıran Ensarioğlu, Kürtçe büyük harflerle "AMED ÊDÎ GUHERTİN DİXWAZE" yazılırken, doğrusu "AMED ÊDÎ GUHERTINÊ DIXWAZE" yazılması gerekiyor. 


Bir diğer afiş ise Yenişehir Belediye Başkan adayı Seygetullah Seydaoğlu'na ait "Emê aşitiyê bi xizmetê re bixemilinin" yazılı afişte, hizmet mi barışla süslenecek, barış mı hizmetle süslenecek belli değil. Bu afişteki yazımın doğrusu ise "Em dê aşitiyê bi xizmetê bixemilînin" şeklinde. 

(DİHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.