Alaton: TÜSİAD dinazorlar kulübü

Alaton: TÜSİAD dinazorlar kulübü
TÜSİAD'daki konuşmasıyla gündeme damga vuran İshak Alaton, “Üyelikten hiç ayrılmadım. Gerçekleri dinozorların yüzüne haykırmak için 17 yıl bekledim. Dinozor olmak için yaşlı olmak şart değil" diye konuştu.

Gerçekleri dinozorların yüzüne haykırmak için 17 yıl bekledim

TÜSİAD”ın  geçtiğimiz ay düzenlenen 44. Genel KurulToplantısı'ndaki  konuşmasıyla  gündeme damga vuran ünlü iş adamı İshak Alaton konuyla ilgili bir noktayı açıklığa kavuşturmak istediğini söyledi.

 Alaton, "Ben TÜSİAD üyeliğinden hiç ayrılmadım. Her sene, istedikleri aidatı ödedim. Üye olmaya devam ettim.  Böylece, bir gün fırsatım olacak, zamanı gelecek ve bütün gerçekleri tek tek o dinozorların yüzüne haykıracağım diye bekledim" diye konuştu. " On yedi uzun yıl sonra, o gün geldi" diyen Alaton, "'Bülent Tanör'ü Anma Günü'nü onlar programa koydular. Raporunu reddettikleri adamın üniversiteden atılmasını ve sigortası iptal edilerek kanser ilacı alamadan ölümünü erkene  getiren Kemal Alemdaroğlu ve Emin Çölaşan'a ''karanlık adamlar' diyerek TÜSİAD'lılara hatırlattım" açıklaması yaptı. 

Şimdi Demokrasiyi Öğrenme Zamanı 
"Şimdi, TÜSİAD'ın genç üyelerinin demokrasiyi öğrenmeleri zamanı geldi" diyen Alaton şu açıklamaları yaptı; " Bu yolda görev almak istedim.  TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'a bir Vakıf kurma teklifinde bulundum. Bakalım bugünkü yönetim, umutsuz vak'a olma yerine böyle bir açılıma girer mi? Göreceğiz. Demokrasiden yana gibi görünüp, profesörlere raporlar yazdırıp, sonra bu raporları çöpe atarak demokrat olunmaz dediğimde çok kızıyor bu dinozorlar... 

Dinozor Yaşlı Olmak Zorunda Değil
"Biz doğru yoldayız. Bazen Sisifos gibi hissetsem de kendimi, asla pes etmeyeceğim" diye konuşan Alaton, " Dinozor olmak için yaşlı olmak gerekmiyor. 2010 yılı Genel Kurulunda, iki profesörün demokrasi raporu açıklandığı gün, kürsüye gelip de Yönetim Kurulu'nun gözünün içine bakarak ''Siz, bu raporun arkasında duracak mısınız?'' diye soran Cem Boyner, bu soruyu eşi, Yönetim Kurulu Başkanı olan Ümit Boyner'e soruyordu. Korktuğu gibi, bu rapor da, 1997 raporu gibi, reddedildi ve çöpe atıldı" dedi. 

Sisifos Kimdir
Yunan mitolojisinde Sisifos (Sisyphus) tanrılar tarafından büyük bir kayayı dik bir tepenin doruğuna yuvarlamaya mahkûm edilen bir kraldır.

Tam tepenin doruğuna ulaştığında kaya her zaman elinden kaçar ve Sisifos her şeye yeniden başlamak zorunda kalır.  Bundan dolayı, anlamsız veya bitmek tükenmek bilmeyen işler İngilizce'de  Sisyphean olarak tanımlanıyor. 

Tüsiad'da ne olmuştu?
TÜSİAD'In 23 Ocak 2014 tarihinde düzenlenen 44. Genel Kurul Toplantısı'na ünlü iş adamı İshak Alaton'nun sert eleştirileri damga vurmuştu. Genel Kurul'da konuşmak için söz isteyen İshak Alaton'a önce söz verilmemesi üzerine Alaton" Hepinizden utanıyorum bana konuşma hakkı vermediğiniz için" demesinin ardından kürsüye çıkmış ve "nihayet TÜSİAD epey geç de olsa uyanmaya başladı diye düşündüm" diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.