ANKARA’DA “DİYARBAKIR “ İZLERİ

ANKARA’DA “DİYARBAKIR “ İZLERİ
Ankara’da düzenlenen ve Pazar günü sona erecek olan ‘Diyarbakır Tanıtım Günleri’nde binlerce yıldır medeniyetlere beşiklik eden kente dair ürünler ve kültürel değerleri sahneleniyor.

Açılış törenine aralarında TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. AKM’deki etkinliğin ilk gününde renkli görüntüler vardı.

Türkiye’nin başkenti Ankara, Diyarbakır Tanıtım Günleri’ne ev sahipliği yapıyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan tanıtım günleri etkinliği Pazar gününe kadar devam edecek. Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Tanıtım Ve Kültür Vakfı’nın (DİTAV) organize ettiği, Büyükşehir Belediyesi,Ticaret Ve Sanayi Odası (DTSO) ile kentteki belediyeler,sivil toplum örgütleri ve odaların da paydaşı olduğu etkinliğin ilk gününde açılış yapıldı.

Organizasyonun koordinasyonunu üstlenen Kayapınar Belediye Başkanı Ozan Balcı, alandaki çalışmaları titizlikle inceledi, eksiklerin anında giderilmesi için çaba gösterdi.

Devlet Erkanının İlgisi Büyük Oldu

Açılış törenine TBMM Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Eski İçişleri Bakanları Abdülkadir Aksu, Necati Çetinkaya ve Efkan Ala, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salim Ensarioğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, ilçe belediye başkanları,Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, siyasi parti temsilcileri, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTB Başkanı Engin Yeşil, Müsiad Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, STK temsilcileri, iş dünyası ve sanatçılar katıldı.

Tigris Haber Tanıtım Günlerinde

Tigris Haber’e konuşan eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, tarih ve medeniyet kenti Diyarbakır’ın başkentte tanıtılmasının çok önemli olduğunu ifade ederek organizasyonda emeği olan herkesi kutladı. TBMM Başkanı Hikmet Çetin, Diyarbakır’ın terör ve şiddetle gündeme gelmeyi hak etmediğini dile getirerek bu yüzden bu organizasyonu anlamlı bulduğunu kaydetti.

Diyarbakır Milletvekili ve Bakan Mehmet Mehdi Eker, Türkiye’nin başkentinde tarih ve kültür kenti Diyarbakır’la ilgili organizasyon yapılmasının önemli olduğunu anlattı, bundan sonra bu tür etkinliklere ağırlık vereceklerini ifade etti.

“Diyarbakır İçin Çok Anlamlı”

Devlet Eski Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu, organizasyonda emeği olanları tebrik etti.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise tanıtım günleri sayesinde Türkiye’nin bir çok bölgesindeki Diyarbakırlıların bir araya gelme imkanı ve yine çeşitli sektörlerin kendilerini tanıtma, kente dair kültür ve ürünlerin sahnelenme imkanı bulduğuna dikkat çekerek heyecan içinde bunları izlemeye geldiğini kaydetti.

Hem Alış-Veriş Hem Tanıtım

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, kent olarak bu tür organizasyonlara fazlasıyla ihtiyaç duyduklarını dile getirerek aynı dayanışma ve kenetlenme ruhunu devam ettirmeleri gerektiğini anlattı.

Açılış töreninden sonra ziyaretçiler, AKM’de açılan stantları ziyaret ederek hem alış-veriş yaptı hem de kente dair ürünler hakkında bilgi aldı,incelemelerde bulundu.

 

 

ankara-diyarbakir6.jpgDiyarbakır Türküleri Ve Halk Oyunları

Organizasyona katılan Diyarbakırlı sanatçılar ve mahalli müzik grupları, Diyarbakır türküleri ile ziyaretçileri coşturdu. Kayapınar Belediyesi Halk Oyunları ekibi de yöreye ait folklor gösterilerini sunarak izleyenlerin alkışını aldı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da yaptığı konuşmada; kentin tarihi ve turistik değerlerine dikkat çekti.

“Gidip Görmeyen Hala Varsa Şiddetle Tavsiye Ediyorum”

TBMM başkanı Binali Yıldırım ise, Diyarbakır'ı daha önce görmemiş vatandaşlara Diyarbakır'ın ayaklarına geldiğini söyledi. Yıldırım, 4 gün boyunca devam edecek etkinlikte Diyarbakır'dan gelen esnafların, kendi renklerini, desenlerini ve ürünlerini de beraberinde getirdiklerini ifade etti. Ankara'da her sene düzenlenen tanıtım faaliyetlerinin amacının Anadolu'nun şehirlerini tanıtmak olduğunu dile getiren Yıldırım, "Bu tür faaliyetler hem vatandaşlarımızın buluşmasına vesile oluyor hem de esnafın tüccarın da Ankara'ya gelmesine katkı sağlıyor. Oluşan etkinliklerden hem onlar fayda sağlıyor hem de ülkemizin ekonomisine katkı oluyor" şeklinde konuştu. Diyarbakır'ın çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Anadolu'nun en köklü şehirlerinden bir tanesidir. Gidip görmeyen hala varsa şiddetle tavsiye ediyorum. Güven içinde keyifle gezeceğiniz bir Diyarbakır var artık. Diyarbakır terörle değil, tarihle, kültürle, medeniyetle sevgiyle, kardeşlikle anılan bir şehir haline geldi. Bize ait bütün değerleri orada görebilirsiniz. İnanıyorum ki Diyarbakır gerçek yönüyle tanındığında ülkemizin barışına huzuruna daha çok katkı sağlayacak. Bu faaliyetle Diyarbakır'a dair merak canlanacak, vatandaşımızın ilgisi artacaktır" diye konuştu.

Diyarbakır Tanıtım Günleri, Pazar günü sona erecek.

İlyas Akengin

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.