Aram Yayınları'ndan '101 Soruda Demokratik Özerklik' eseri

Aram Yayınları'ndan '101 Soruda Demokratik Özerklik' eseri
Dünya deneyimlerinde özerklik, tarihte Türk-Kürk ilişkileri ve demokratik özerklik projesine dair bazı güncel soru ve tartışmaları irdeleyen "101 Soruda Demokratik Özerklik" adlı kitap, Aram Yayınları'ndan çıktı.

DİYARBAKIR - Aram Yayınevi özellikle son bir yıl içerisinde çıkardığı çok sayıda kitapla okuyuculara zengin bir okuma alanı açtı. Yayınevi'nin bu dönem yayınladığı kitaplar arasında, Türkiye başta olmak üzere Ortadoğu ve Avrupa'da yoğunca tartışma konusu olan "Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemler" çerçevesinde çözüm bulması için yürütülen tartışmalara ışık tutacak "101 Soruda Demokratik Özerklik" adlı eser de bulunuyor.

Tarihte Kürt-Kürk ilişkileri ve demokratik özerklik

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan siyasi tutsakların kolektif çalışmaları ve Serdar Ziriğ'in derlediği kitap, özerklik ile ilgili "101" sorudan oluşuyor. 5 bölüm halinde hazırlanan kitapta, dünya deneyimlerinde özerklik, tarihte Türk-Kürk ilişkileri ve demokratik özerklik projesine dair bazı güncel soru ve tartışmalar da yer alıyor. 

'Kürdistani olan her şeyin özgür ifade hakkına sahip olması gerekiyor'

Kürt sorununun çözümü konusunda ortaya konulmuş en somut yazılı çalışmalardan biri olma niteliği taşıyan "101 Soruda Demokratik Özerklik" adlı kitap, Kürt ve "Kürdistani" olan her şeyin özgür ifade ve örgütlenme hakkına sahip olması gerektiği üzerinden kurgulanıyor. Demokratik özerklik kitabının ilk bölümünde, Kürt-Türk ilişkilerinin tarihsel şekillenişine dikkat çekilerek günümüzü anlama ve demokratik özerklik projesini de bu kapsamda değerlendirme çabasına zemin olabilecek temel hatlar irdeleniyor. 

Kitabın diğer bölümlerinde ise özerkliğin ideolojik ve teorik kısımları, felsefik temellere dayandırılarak, dünya deneyimlerinde demokratik özerkliğin nasıl yaşamsallaştırıldığı konusunda okuyucuya ayrıntılı bilgiler sunuluyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.