Askeri operasyon başlatılan Tutak'ta halk bölgeye gidiyor

Askeri operasyon başlatılan Tutak'ta halk bölgeye gidiyor
Ağrı'nın Tutak ilçesinde askeri operasyon başlatıldı. Halk bölgeye canlı kalkan olarak gidiyor.

AĞRI Tendürek provokasyonunun yaşandığı Serhad bölgesinde Türk ordusunun son günlerde artan hareketliliği dikkat çekiyor. Erzurum'un Karayazı ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Geventepe (Reşa Sebrî) Mahallesi kırsal alanında başlatılan askeri operasyonun sona ermesinin ardından Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Qertavin (Kartavin) köyünde Türk askerleri tarafından operasyon başlatıldı. 


Karayazı, Patnos ve Tutak üçgenine çok sayıda zırhlı araçlarla sabah saatlerinde sevkiyat yapıldı. Askerlerin Qertavin Dağı'na yönelik sevkiyatını gören halk ise operasyon bölgesine canlı kalkan olarak gittiler. 

Öte yandan Muş'un Malazgirt ilçesi üzerinde ise askeri savaş ve keşif uçaklarının hareketliliği olduğu bildirildi.(diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.