Atalay'dan tutuklu vekillerin serbest bırakılacağı sinyali

Atalay'dan tutuklu vekillerin serbest bırakılacağı sinyali
Tutuklu BDP'li milletvekilleri konusuna da değinen Atalay, Yerel Mahkeme'nin reddettiği tahliye talebinin Anayasa Mahkemesi'nde düzeltileceğini ve CHP Milletvekili Mustafa Balbay'a açılan kapının, BDP'li vekillere de açılacağını belirtti.

Mustafa Balbay'a açılan kapının, BDP'li vekillere de açılacağını belirtti.

ANKARA - Hükümet ile Cemaat arasındaki gerilim bakan çocuklarının gözaltına alınmasıyla iyice artarken, son operasyonla ilgili Başbakan Yardımcısı dün gece TGRT Haber programına katıldı.

"Ankara'nın Gündemi" programında Batuhan Yaşar ve Nuri Elibol'un konuğu olan Atalay, "Biz bir grup cemaat değiliz. Çok zarar görürler" dedi.

Yolsuzluk, haksızlık ve hukuksuzlukla daima mücadele ettiklerini savunan Atalay, "3 ayrı operasyon, 3 ayrı soruşturma ortaya çıkarılmış. Biraz fazlaca, birbiriyle irtibat kurulamayacak farklı olaylar bir araya getirilmiş. Herhalde sesi biraz fazla çıksın, etkisi çok olsun diye... İstanbul Fatih Belediyesi mesela, soruşturmaya konu olacak bir olay bile değil. Sonuçta yargı karar verecek. Yanlış yapanlar cezasını çekecek. Biz güçlü bir parti ve güçlü bir iktidarız; haksız suçlamaları da kabul edemeyiz" şeklinde konuştu.

Yapılan gözaltı operasyonlarını 'siyasi operasyon' olarak değerlendiren Atalay şunları söyledi:

"Siyasi ve sosyal gelişmeleri tek boyutlu değildir. Biz gayet açık ve net bir tavır içindeyiz. Çok mensubumuz var. Bunun içinde yanlış yapanlar varsa, bunun üzerine önce biz gitmişizdir bugüne kadar... Yine böyle olacak. Yanlış yapan bedelini ödeyecek. Ama gelişmeler gösteriyor ki; sadece bir yolsuzlukla mücadele değil, geniş kapsamlı bir büyük siyasi operasyon kimliği taşıyor."

Balbay’a açılan kapı BDP’lilere de açılacak

Tutuklu vekillerin durumunu da değerlendiren Beşir Atalay, Yerel Mahkeme'nin reddettiği tahliye talebinin Anayasa Mahkemesi'nde düzeltileceğini ve CHP Milletvekili Mustafa Balbay'a açılan kapının, BDP'li vekillere de açılacağını belirttti, sadece sürenin uzatıldığını ifade etti.

(ANF)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.