Atatürk heykelini yerinden söktü

Atatürk heykelini yerinden söktü
Parası ödenmediği gerekçesiyle heykelini geri aldı

Diyarbakır’lı ünlü şair Ahmed Arif’in oğlu heykeltıraş Filinta Önal, kütahya kaymakamlığı önündeki Atatürk heykelini, parası ödenmediği gerekçesiyle söküp  geri aldı 

ANKARA– Tüm ısrarına rağmen Dumlupınar kaymakamlığından siparişin bedelini alamayan Filinta Önal sonunda çareyi heykeli yerinden söküp almakta buldu. Ankara’da yaşayan heykeltıraş Filinta Önal’ın iddiasına göre ilginç olay şöyle gelişti.

 Dumlupınar Belediye Başkanı Derviş Kavak, Dumlupınar'a yeni yapılan Hükümet Konağı için rölyef sipariş etti. Önal’ın beyanına göre Kavak, rölyefle beraber bir de Kaymakamlık binasının önüne konulmak üzere Atatürk heykeli istedi. Filinta Önal da geceli gündüzlü çalışarak siparişi titizlikle imal ederek teslim etti.

Dumlupınar Belediye Başkanı Kavak’ın rölyef ve heykelin ücretlerini ödemediğini iddia eden Önal, “Geçtiğimiz yıl bu zamanlar Dumlupınar Belediye Başkanlığı’nın istediği bir rölyef vardı. Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün Dumlupınar Belediyesi’ne gönderdiği bütçe dahilinde işe başladık. Dumlupınar Belediye Başkanı Derviş Kavak, rölyefi sipariş ettiği sırada atölyemizdeki Atatürk heykelini gördü. Heykeli çok beğenen Kavak, heykelin Dumlupınar'a çok yakışacağını ve kendilerine hediye etmemizi istedi. Biz de bütçemizin sınırlı olduğunu belirttik. Sonuç olarak heykel için maliyet fiyatına anlaştık. Rölyefin montajını yaparken bu heykeli de götürüp teslim ettik. Mayıs ayının sonunda montajı tamamlamamıza rağmen rölyefin parası bize ödenmedi. Yaklaşık 3 ay boyunca kendisine telefonla ulaşamadık. Kendisine resmi yollardan ulaştığımızda bana, ‘Size vereceğim parayı başka projelere harcadım. Size verecek param yok, ne yaparsanız yapın’ dedi. Biz de mecburen icraya başvurduk. O arada da bu heykel kaynadı gitti. Heykel için ihtarname yazıldı ve avukatımız devreye girdi. Bize, ‘Heykeli hediye etmiştiniz’ gibi komik beyanları oldu. En sonunda avukatım Kaymakam beyle konuştu ve bugün gidip heykeli aldık” dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.