Aydınlar: HDP yalnız değildir

Aydınlar: HDP yalnız değildir
Yazar Oya Baydar, bütün siyasal partileri saldırılara karşı ortak tavır almaya, hükümeti de sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı. Baydar,"HDP yalnız değildir" dedi.

İSTANBUL - HDP'ye yönelik saldırılara karşı ortak tavır almak için bir araya gelen 300'ü aşkın aydın, sanatçı ve gazeteci adına konuşan Yazar Oya Baydar, bütün siyasal partileri saldırılara karşı ortak tavır almaya, hükümeti de sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı. Baydar,"HDP yalnız değildir" dedi. 


Aralarında yazar Oya Baydar, gazeteci Ali Bayramoğlu, akademisyenler Erol Katırcıoğlu, Ayşe Berkman, Baskın Oran, sanatçılar Zeynep Tanbay, Mustafa Avkıran gibi bir çok ismin bulunduğu 300 kişinin HDP'nin siyaset yapma imkanını neredeyse olanaksız kılacak saldırılara dikkat çekmek ve hükümeti göreve çağırmak amacıyla imzaladığı bildiriye ilişkin Lamartin Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya bildirinin imzacılarından Oya Baydar, gazeteci Ali Bayramoğlu, Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, Ufuk Uras, Ali Bayramoğlu, Fehim Işık, Mithat Sancar, Tatyos Bebek, Osman Kavala, Mustafa Avkıran, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç'un yanı sıra çok sayıda imzacı katıldı.

"HDP yalnız değildir" pankartının asıldığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda ilk sözü Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu aldı. Yerel seçimlerin bir referandum niteliğinde olduğunu belirten Katırcıoğlu, demokratik süreçleri kullanmak isteyen HDP'nin bu süreçleri kullandığı sırada saldırılarla karşılaşması üzerine böyle bir imza bildirgesi hazırladıklarını söyledi. Toplantıya 300 isim adına basın açıklamasını yazar Oya Baydar yaptı. Yerel seçimler yaklaşırken seçim meydanlarında hukuk devletinin değil linç kültüründen beslenen saldırganların kol gezmesini kaygıyla karşıladıklarını belirten Baydar, aynı zamanda Kürt sorununun demokratik çözümüne yönelen bu saldırıların barış sürecini tehlikeye düşürme ihtimalinin de bulunmasının kaygılarını daha da arttırdığını söyledi. HDP'nin demokrasi zenginleştiren farklı bir sesi ve sözü dillendiren bir parti olduğunu belirten Baydar, HDP'nin seçim çalışmalarının sistematik olarak engellendiğini söyledi. Baydar, "Son olarak Fethiye'de HDP toplantıları zorbaca engellenmiştir ve ne hazindir ki seçim güvenliğini sağlamakla yükümlü kamu görevlileri seyirci kalmayı, saldırganlara göz yummayı tercih etmişlerdir. Kamu görevlilerinin saldırganlara gösterdiği 'anlayış' tüyler ürperttiricidir" dedi.

aydinlar-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.