Aydoğan: Türkiye'nin profili HDP Kongresi'nde açığa çıktı

Aydoğan: Türkiye'nin profili HDP Kongresi'nde açığa çıktı
BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, kongrenin Türkiye'nin profilini ortaya çıkardığını belirterek, "Türkiye'nin ihtiyacı olan bir partinin nasıl olması gerektiğini açığa çıkarttı" dedi.

Ankara'da geçtiğimiz haftasonu 1. Olağanüstü Kongresi'ni gerçekleştiren Halkların Demokratik Partisi (HDP), önüne koyduğu ve pratikte adımladığı demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü siyaset anlayışıyla Türkiye'de eski siyaset kalıplarını yıkmak üzere yola koyuldu.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve HDP Kurucu Eş Genel Başkanı Fatma Gök, "Bu daha başlangıç" şiarı ile gerçekleştirilen HDP'nin kongresini değerlendirdi. Kongrenin büyük coşku ve katılımla gerçekleştiğini dile getiren Aydoğan, bu tabloyu ortaya çıkaran bütün arkadaşlarını kutladığını ifade etti. Bir Türk olarak bu çalışmanın içerisinde yer almak istediğini ancak BDP'nin çalışmaları nedeniyle mümkün olmadığının altını çizen Aydoğan, kongrenin Türkiye'nin profilini ortaya çıkardığını dile getirdi. Aydoğan, "Türkiye'nin ihtiyacı olan bir partinin nasıl olması gerektiğini açığa çıkarttı. Ezilen, ötekileştirilen ve Rojavayı selamlamak isteyen Türkiyeli arkadaşlar kongrede bulundu. Kongrede ülke içerisinde kendini kimliği ile ifade edemeyen Laz, Çerkez, Arap ve Süryaniler vardı. Müthiş bir Türkiye fotoğrafıydı" dedi. Kongrenin sloganına da değinen Aydoğan, buna dair "Bu daha başlangıç mücadeleye devam diyoruz. Başlangıç çok güzel oldu. Bu birlikte bir araya geliş, bu güçlü biraya geliş mükemmel oldu" ifadelerini kullandı 


'Ortak mücadele bu ülkeye çok şey kazandıracak'

Ortak mücadelenin bu ülke halklarına çok şey kazandıracağını söyleyen Aydoğan, "Bu birlikte bir araya geliş ortaya koyulan irade, demokratik Türkiye'yi yaratacak iradedir. Bu irade Türkiye'deki tüm halkları bir arada eşit, özgür yaşatacak iradedir. BDP olarak Halkların Demokratik Partisi'nin en güçlü bileşeniyiz. HDP'nin başarıya ulaşması için büyük bir çaba, gayret ve özveri ile çalışacağız. Başaracağımıza inanıyorum. Buraya gelirsek, ortaklaşırsak ve güçlü mesajlar verirsek, bütün Türkiyelileri bir araya getirecek güçlü mesajlarımız olursa başaracağız. Başarmanın ilk adımları atıldı. İleriye gidişin ilk adımları atıldı" şeklinde konuştu.

'Önemli olan kadınların önünün açılması'

HDP Kurucu Eş Genel Başkanı Fatma Gök ise, büyük bir heyecan ve dinamizmle kongrede olduklarını dile getirerek ,"2 sene önce Halkların Demokratik Hareketi'ni başlatırken tam da bunu kastetmiştik. O günden bugüne gelişen ve bizim etrafımızda olan bundan sonrada bizimle beraber yürüyecek olan ve büyük kitleleri kucaklamaya hazır bir dinamizm ve iradeyi burada görmekten mutluyum" dedi. 2014 yerel seçimler de kadın kotasının artmasını da değerlendiren Gök, şunları aktardı: "Kadınların tarihsel ezilmişliğini geri döndürecek ve onları siyasette, toplumda, ekonomide öne çıkaracak bütün alanları açacağız. Bizim için yüzde 50 kota, en düşük eşiktir. Bunu daha geçmeye çalışıyoruz. HDP'nin 'kadın bulamıyoruz' diye, 'kadın aday gösteremiyoruz' diye bir şeyi yok. Biz şunu söylüyoruz, nereye sakladınız o kadınları? Nerdeler, hangi işi yapıyorlar? Evdeki işleri kim yapıyor? Kadınlar evden çıkacak. Kadınlar vardır. Önemli olan kadınların önünün açılmasıdır. Yeni bir siyaseti hayata geçirmek için başarmamız lazım, başaracağız." 

'Yerel seçimlerde alacağımız sonuç bizim için bir sınav olacak'

Bölgede BDP ile seçime girmenin stratejik olarak çok önemli olduğuna dikkat çeken Gök, "Türkiye'nin batısında da Halkların Demokratik Partisi örgütlenen Halkların Demokratik Kongresi'nde birleşenlerin beraber olmak böylesi iki tarafta da kuvvetli olacak. Bu mekanizmayı bugün hayata geçirmek önemli. Gerçekleşecek yerel seçimler bize çok şey söyleyecek Bizim için bir sınav da olacak. Nasıl yapıyoruz? Ne kadar örgütlendik? Ondan sonra her şeyi yeniden değerlendireceğiz" diye konuştu.(DİHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.