Aylar sonra yüz yüze kabine toplantısı

Aylar sonra yüz yüze kabine toplantısı
Koronavirüs (Kovid-19) salgınından kaynaklı bir süredir video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen kabine toplantısı, bugün yüz yüze yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı 3 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Toplantıda normalleşme adımı çerçevesinde atılan adımların çok yönlü değerlendirildiğini belirten Erdoğan,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Hamd olsun hastaneden ilaca, maskeden solunum cihazına, bu mücadeleyi yürütmek için ihtiyaç duyduğumuz her imkana sahibiz. Şehir hastaneleri ve son 18 yılda yeniden yaptığımız, veya modernize ettiğimiz hastaneler sayesinde kendimizi güvende hissediyoruz. GSS sistemimiz dünyaya örnek olmuştur. Zaman zaman istemediğimiz görüntülere şahit oluyoruz ama bu tür durumların istisna olduğu kanaatindeyim. Salgın sonrası yeniden şekillenecek üretim ve ticaret ilişkilerinde ülkemizin öne çıkması için hem sağlık tedbirlerini hem ekonomik tedbirleri sıkı tutmak zorundayız.”

‘İstemediğimiz görüntülere şahit oluyoruz’

Virüse karşı mücadelede gerekli altyapıya sahip olduklarının altını çizen Erdoğan, “Hastaneden ilaca, maskeden solunum cihazına bu mücadeleyi yürütmek için ihtiyaç duyduğumuz her türlü imkana sahibiz. Sadece salgın sürecinde hizmete açtığımız hastanelerin yatak ve yoğun bakım kapasiteleri dahi pek çok ülkeyle yarışacak düzeydedir. Şehir hastaneleri sayesinde kendimizi güvende hissediyoruz. Ülkemizde yaşayan herkesi içine alacak kapsamdaki sağlık sigortası sistemimiz dünyaya örnek olmuştur. Sayıları bir milyon 100 bini bulan sağlık ordumuzla 83 milyon vatandaşımızın hizmetindeyiz. Milletimiz hem salgından korunma, hem de hastalandığında ne yapması gerektiği hususunda bilgilenmiştir. İstemediğimiz görüntülere şahit oluyoruz. Bu tür olumsuzlukların genel olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

‘65 yaş üstü vatandaşlarımız haftanın her günü 10.00 ila 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecektir’

Normalleşme adımlarının yanında gerekli hallerde kısıtlamaların da değerlendirildiğine vurgu yapan Erdoğan, şöyle konuştu: “Halen devam eden kimi kısıtlamaları gelişmelere göre değerlendiriyor ve sonuçları milletimizle paylaşıyoruz. Aldığımız kararlar şu şekildedir: Lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin kapanış saati 22.00'den 24.00'e uzatılmıştır. Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz'dan itibaren faaliyete geçebilecektir. 65 yaş üstü vatandaşlarımız haftanın her günü 10.00 ila 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecektir. 18 yaş altıyla ilgili kısıtlama ise küçüklerin ebeveynlerin refakatinde olmaları şartıyla kalkmıştır. Milli parklar ve doğal parklar 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için ücretsiz olacaktır. Nikah salonları 15 Haziran'dan itibaren, düğün salonları 1 Temmuz'dan itibaren faaliyete geçecektir. Aldığımız kararların hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.