Bahçeli: Başbakan Erdoğan gelmiş geçmiş en büyük siyasi afet

Bahçeli: Başbakan Erdoğan gelmiş geçmiş en büyük siyasi afet
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, kendilerinin siyaseti, zenginleşenin aracı olarak görmediklerini söyledi.

ANKARA - Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'nin oy kaybetmeye başladığını belirterek, Başbakan Erdoğan'ın yargıya saldırmasının nedeni olarak da yolsuzluğun başında olmasını gösterdi. Bahçeli, gelmiş geçmiş en büyük "siyasi afet" olarak tanımladığı Erdoğan için "Başbakan bizzat medya şirketlerinin sahip değişikliğinde aktif rol oynamıştır. Türk milleti Başbakan'ın sit alanlarına nasıl ilgi duyduğunu ortaya koymuştur. Başbakan villaları zincir gibi dizmiştir" ifadesini de kullandı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, kendilerinin siyaseti, zenginleşenin aracı olarak görmediklerini söyledi. Bahçeli, "Örtülü veya açık operasyonlara uğrasak da doğruluklarımızdan caymayacağız. Karanlık niyetler son günlerde faal durumdadır. Bizi sokaklara çekmek için hummalı faaliyet içindeler. Hiçbir mihrak milliyetçi hareketi kardeş kavgasının tarafı yapamayacaktır" ifadesini kullandı. Bahçeli, hükümetin Merkez Bankası'nın bağımsızlığı ile oynadığını ve ekonominin güvenlik duvarlarının yıkıldığını belirterek, "Hukuka vurulan darbeler ekonomideki sanal bahar havasının gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Hükümet faiz artırımına giderek soluklanmaya çalışmaktadır. Merkez Bankası'nın kararı Başbakan'ın faiz lobisine teslim olduğunun bayrağı çekilmiştir" dedi.

'Kaypak ve korkak siyaset'

Bahçeli, "Başbakan faiz lobisinin kabaran iştahını milletten aldığı ekmek ile doyurmaya çalışmış ve faiz lobisinin eteğine sarılmıştır. Bundan sonra büyüme azalacak, hayat pahalılığı artacaktır. Faiz artışı ile kullanılan kredilerin ağırlığı dayanılmaz boyutlara ulaşacaktır. Başbakan'ın sorumluluğu Merkez Bankası'na yüklemesi kaypak ve korkak siyasetin ürünüdür. Bu zihniyetin anında Merkez Bankası'nı satmasına kimse inanmaz. Başbakan faiz bankası ile müzakere yapmak zorunda kalmış ve sonunda diz çökmüştür" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.