Baro Başkanı Özmen: SİHA sivilleri vurdu

Baro Başkanı Özmen: SİHA sivilleri vurdu
Diyarbakır, Hakkari ve Van baro başkanları Hakkari’de incelemelerde bulundu. Vali ve savcıyla da yapılan görüşmelerin ardından açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen,

Oğul köyünde SİHA’dan atılan bombayla hayatını kaybeden ve yaralananların sivil olduğu yönünde izlenim edindiklerini söyledi.

Hakkari Barosu, Diyarbakır Barosu ve Van Barosu’ndan oluşan bir heyet, Hakkari’nin Oğul köyünde Silahlı İnsansız Hava Aracı’yla (SİHA) yapılan ve bir kişinin yaşamını yitirdiği, üçünün de yaralandığı bombardımanla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Hakkari’ye gitti.

Heyet; Hakkari Valisi ile Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Vekili’nin yanı sıra olayda hayatını kaybeden Mehmet Temel, tedavisi yapıldıktan sonra tutuklanarak Hakkari Cezaevi’ne konulan İbrahim Sak ve Musa Tarhan’ın aileleriyle görüştü.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, aynı olayda yaralanan ve tedavisi halen devam eden İsmail Aydın’la da görüşmek istediklerini ancak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosyada gizlilik karar olduğu gerekçesiyle buna izin vermediğini söyledi.

HEPSİ HAKKARİ’DE OTURAN İŞ GÜÇ SAHİBİ KİŞİLER

Özmen, olayda hayatını kaybeden ve yaralananların Hakkari’de yaşadıklarına, evli, çocuk sahibi olduklarına ve tesisatçılık, kebapçılık gibi işler yaptıklarına dikkat çekti. Görüşmelerden sonra, olayda hayatını kaybeden ve yaralananların sivil insanlar olduğu yönünde izlenim edindiklerini vurgulayan Özmen, en kısa zamanda tespit, gözlem ve görüşmeler sonucunda bir rapor hazırlayacaklarını söyledi.

Özmen, hazırlayacakları raporu kamuoyu ile de paylaşacaklarını söyledi. (Kaynak: gazeteduvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.