Baro başkanlarının yürüyüşüne izin

Baro başkanlarının yürüyüşüne izin
Baroların yapısını değiştirmeyi öngören yasa değişikliğine karşı bulundukları illerden Ankara'ya yürüyen ama kente girişine izin verilmeyen baro başkanlarının bekleyişi ikinci günde de devam ediyor.

TİGRİS HABER - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan müzakere sonuç verdi.  Gazete Duvar’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre, avukatlar, 200 metre topluca yürüyecek ardından araçlarla Anıtkabir'e gidecek.

AK Parti’nin ‘çoklu baro’, ‘nispi temsil’ içeren yasa değişikliği hazırlıklarına karşı bulundukları illerden Ankara’ya ‘Savunma Yürüşü’ başlatan baro başkanları, dün kent girişinde güvenlik güçleri tarafından engellendi. Polis müdahalesini protesto etmek için oturma eylemi yapan baro başkanları, geceyi polis tarafından çember altına alındıkları Eskişehir yolu üzerindeki bir inşaatın şantiyesinde geçirdi.

Öğlen saatlerinde gelen bilgiye göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan müzakere sonuç verdi. Buna göre, avukatlar, 200 metre topluca yürüyecek. Feyzioğlu yürüyüş kortejine alınmayacak. 200 metre sonra ise araçlara binilerek Anıtkabir’e gidilecek. Polis, yürüyüşün gerçekleşmesi için çekilecek.

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın sosyal medya hesabından: “Direndik ve başardık, yürüyeceğiz.” paylaşımında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.