Başbakan Erdoğan Erciş'te beklenilen ilgiyi görmedi

Başbakan Erdoğan Erciş'te beklenilen ilgiyi görmedi
Van ve Erciş'te yaşanan iki büyük depremin ardından yapılan birkaç okul ve tesisin açılışı için dün Van'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erciş'te de yapılacak açılış töreninde yaptığı konuşmada, yine depremzedelerin sorunlarını görmezden geldi.

Van ve Erciş'te yaşanan iki büyük depremin ardından yapılan birkaç okul ve tesisin açılışı için dün Van'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erciş'te de yapılacak açılış töreninde yaptığı konuşmada, yine depremzedelerin sorunlarını görmezden geldi. Erdoğan'ın ilçeye gelmesinden kaynaklı ilçede olağanüstü hal ilan edilirken, miting alanına beyaz tülbentleriyle girmek isteyen çok sayıda kadın, polisin engellemesiyle karşılaştı. Kimlik kontrolü ve yoğun üst aramasının yapıldığı miting alanına yakın yerlerde farklı illerden geldiği plakalarından belli olan çok sayıda araç ve büyük otobüsler olduğu görüldü. Bitlis ve Ağrı belediyelerine ait belediye otobüsleriyle bu illerden miting için katılımcı taşınırken, yine Erciş'e bağlı köylerde koruculuk yapan geçici köy korucularının da mitinge katılma zorunluluğunun olduğu iddia edildi. Buna rağmen miting alanında istenilen katılım olmadı.

BARIŞI TEMSİL EDEN TÜLBENTLERE TAHAMMÜL EDİLMEDİ

Başbakan Erdoğan miting alanına gelmeden önce yapılan üst araması sırasında üzerlerinden barışı temsil eden beyaz tülbentler çıkan bir grup kadının miting alanına alınmaması tepkilere neden oldu. Miting alanına alınmayan onlarca kadın adına açıklamada bulunan Hanım Varlı, "Bir anne olarak annelerin yürekleri yanmasın diye Başbakan Erdoğan'a barışı temsil eden tülbent verecektik. Atılan barış adımlarının hızlandırılmasını isteyecektik. Fakat Erdoğan ve Erdoğan'ın yandaşları barışımıza bile tahammül etmedi, bizi alana almadılar" diyerek, tepkide bulundu. 

Fatma Avcı, ise polislerin kendilerini alana almamasını protesto ederek, elindeki beyaz tülbentleri yere attı. Avcı, "Bizim geleneklerimizde kadın tülbendini yere attığı zaman akan sular durur, yaşam durur ve kadın ne derse o olur. Kadının dediği yapılmasa bu çok kötü olarak algılanılır. Bende tülbendimi yere atıyorum ve Erdoğan'a sesleniyorum, bu kan dursun artık barış adımlarınızı samimileştirin yüreklerimizi yakmayın" diye seslendi. Kadınlar daha sonra miting alanından ayrıldı. 

ERCİŞ'İN MEVCUT DURUMUNU ÖVDÜ

Yaptığı konuşmada 23 Ekim 2011 depreminin ardından harabeye dönen Erciş ilçesindeki sorunları görmezden gelen Erdoğan'ın, Erciş'in şu an ki durumunun deprem öncesindeki durumdan çok daha iyi olduğunu savunması dikkat çekti. Erdoğan, konuşmasında "tek dil, tek millet, tek vatan" diyerek, ülkenin Kürdüyle, Türküyle bölünmez bir bütün olduğunu savundu. Erdoğan'ın Van'da yaptığı iki günlük ziyaretin ardından bu gece kentten ayrılması bekleniyor. (Van/DİHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.