Başbakan herkese yüklendi…

Başbakan herkese yüklendi…
Tigris Haber(Haber merkezi)-Halka hitap ederken son operasyonla ilgili herkese yüklendi.

Erdoğan konuşmasında "İşte son günlerde bakınız çok enteresan, büyükelçiler bazı provakatif eylemlerin içerisine giriyorlar. Ben onlara Samsun'dan sesleniyorum; İşinizi yapın. Eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız, bu hükümetlerimizin yetki alanında olan yere kadar gider, biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz" dedi.

Erdoğan konuşmasına; "Kalkmış da şu hale bakın ya yürütmenin mensubu bile bir eve baskın yapacak, baskın yaptığı yerde, şu terbiyesizliğe bak, bacak bacak üstüne atacak, eline bir tesbihi alacak, külhanbeyi gibi, orada kendisine bir de yemek ısmarlayacak bu nasıl bir iştir? Şimdi bunu yapan yürütme mensuplarını kalkıp da biz seyir mi edeceğiz? Gereği neyse onun da gereğini yapacağız. Adil olmamızın gereği budur. İster yürütme olsun ister yargı olsun ister partimizin mensubu olsun, gereği neyse biz bunu yaparız" şeklinde konuştu.

"Muhalefet bitmiş, tükenmiş"

Başbakan Erdoğan, TBMM'deki bütçe müzake de değerlendirirken, şöyle konuştu:

"Dün bütçeyi gördünüz. Bütçe müzakerelerinde her türlü hakareti yapan muhalefet, kaç kişiyle bu bütçeye, 'hayır' dedi? 117 kişiyle. Toplamları neydi? 220. Peki iktidar, ki yanımdaki arkadaşlarım katılamadı oylamaya, 318 ile bütçesine sahip çıktı. Ya siz bir defa muhalefet olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde nasıl çalışıldığını bilmeyecek kadar zavallısınız. Siz bitap düşmüşsünüz. Eğer sizin gerçekten parlamentoda bir onurlu mücadeleniz varsa önce orada yerinizi alacaksınız. Ben sadece genel başkan değil aynı zamanda başbakanım. Ben parlamentoya gelemediğim zaman benim reyimi kullanacak vekilim vardır. Ama ey genel müdür, sen gelemediğin zaman senin orada vekilin yok. Parlamentonun kuralı bu. Dolayısıyla işte 117 hayır, 318 evet çıkıyor. Bu bir şey gösteriyor; muhalefet bitmiş, tükenmiş. Sıkıntımız burada zaten.Karşımızda güçlü muhalefet olsa inanın Türkiye çok daha farklı yürür" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.