Başbakan yardımcısı Arınç: “Ne bilirdik bu kadar saf olacağımızı”

Başbakan yardımcısı Arınç: “Ne bilirdik bu kadar saf olacağımızı”
Arınç: “Biz hsyk kanun teklifini TBMM’ye o zaman ABye üye olan ülkelerdeki Hsyk yapılanmasını inceleyerek getirdik”

 “CHP genel başkanı kılıçdaroğlu’nun içişleri bakanlığı’nın olağan üstü hal hazırlığı içinde olduğunu iddia etmesi) bu kadar asparagas, tabiri caizse bir zarf atma hali kesinlikle doğru değil”

Haber Merkezi– Bakanlar kurulu toplantısından sonra Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.
“Ne Bilirdik Bu Kadar Saf Olacağımızı”
AB’nin HSYK’nın yapısında yapılacak olan değişiklikle ilgili eleştirilerinin hatırlatılması üzerine ise Arınç, şunları kaydetti:
“AB’nin Türkiye parlamentosunda görüşülen bir kanun teklifi üzerinde herhangi bir söz beyan etmesi, eleştiride bulunması herhalde doğru bir şey değil. Biz AB’de müzakere halinde olan bir ülkeyiz. Henüz tam üye değiliz. Öncelikle bu açıklamaları yapmadan daha önce kimse Türkiye’de karşıdaki muhatabına bu işleri sorması ne yapıldığı konusunda bilgi sahibi olduktan sonra bir şey söyleyecekse söylemesi lazım. Biz AB’ye üye olan ülkelerdeki HSYK yapılanmasını inceledik. Demokratik tabanı daha da güçlü olsun dedik ve farklı fikirler, farklı kaynaklardan gelenler bir araya gelsinler de taraf tutmasınlar, ayrı bir grup oluşturmasınlar, beş kişiden çektiğimizi bize tekrar ızdırap olarak karşımıza getirmesinler dedik. Ne bilirdik bu kadar saf olacağımızı. Dolayısıyla AB’de ağzını açacak insanların önce Türkiye’de ne yapıldığını öğrenmesinde fayda var. Yanlış bilgilendirme olabilir.”
“Bir zarf atma hali kesinlikle doğru değil”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İçişleri Bakanlığı olağanüstü hal çalışması yapıyor açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Arınç, “Bu kadar asparagas, tabiri caizse bir zarf atma hali kesinlikle doğru değil. Biz olağanüstü hali, hükümete geldikten sonra 20 sene devam eden olağanüstü hali 18 günde kaldırmış, bununla iftihar eden bir hükümetimiz. Terörle mücadele sırasında o kadar zor günler yaşadık ki, herkes olağanüstü hal ilan etmemizi tavsiye etti. Biz o zaman, ‘Hayır, hükümetimiz güçlüdür, bütün tedbirlerimizi aldık, bunun şartlarını kesinlikle kabul etmemiz mümkün değildir’ dedik. Durup dururken nereden aklına geldi, Allah selamet versin” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.