“Başkan Apo başmüzakereci oldu”

“Başkan Apo başmüzakereci oldu”
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın 15 yıldır komployu boşa çıkarmak için mücadele yürüttüğünü belirterek, "Onu adaya getirenler, 'biz Apo'yu bitirdik' dediler. Ama o daha da güçlendi. Baş müzakereci oldu" dedi.

MERSİN - BDP Mersin Gençlik Meclisi öncülüğünde, Abdullah Öcalan'ın Türkiye’ye getirilmesini kınamak amacıyla düzenlenen mitinge, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü'de katıldı.

"15 yıl önce bu komplo, Türkiye'nin bile haberi olmadan Türk hükümetinin bilgisi dahi olmadan tarihe kara bir leke düşecek şekilde planlandı ve sayın Öcalan hukuk dışı bir şekilde Türkiye'ye teslim edildi" diyen Demirtaş, şunları kaydetti:

"Onu adaya getirenler, 'biz Apo'yu bitirdik' dediler. Ama 15 yıl içerisinde görüldü ki biten kendileri oldu. Ne başbakanlar geldi, değişti. Ama bugün o zamanki Başkan Apo ile şimdiki Başkan Apo bir değil. Daha da güçlendi. Baş müzakereci oldu. Bir halk önderi oldu.”

“Kürt halkı komployu boşa çıkardı”

Başta kadınlar ve gençler olmak üzere Kürt halkının komployu boşa çıkardığına ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:

"İmralı sisteminin son bulması gerektiğini söylüyoruz. Müzakereler yapılıyor. Başkan Apo'nun tek sözü ile silahlar susuyor. Başkan Apo halk üzerinde etkili gücü olan bir lider. Kürt halk lideri artık İmralı'da kalmamalı. Rehine pozisyonuna son verilmeli. Halk ile buluşmalı, kucaklaşmalıdır Sayın Öcalan. Bir halkın kendine lider olarak belirlediği bir kişi esir olarak tutulamaz. Bir halk bunu kabul ederse onurunu kaybeder. Bize onursuzluk dayatılıyor. Biz ısrarımızdan geri adım atmadan asla tek bir taviz vermeden sonuna kadar bunun mücadelesini vereceğiz" dedi. 30 Mart seçimlerinin bunun için bir fırsat olduğuna işaret eden Demirtaş son olarak "Bizler verdiğimiz mücadele ile büyük mesafeler kat ettik. 30 Mart'ta büyük sıçrama yapma hamlesi de vardır. Bu sadece seçim değil, halkın gücünü görmedir. Bütün sorunlarımızın çözülmesinin arifesindeyiz. Özgürlüğümüzü müjdeleyecek sonuçları alacağız." 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.