Batman ve Diyarbakır'da seçim çalışmaları

Batman ve Diyarbakır'da seçim çalışmaları
BDP'nin Batman Belediye eş başkan adayları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, seçim çalışmaları kapsamında Batman’daki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Haber Merkezi-  30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler kapsamında çalışmalarını sürdüren BDP Bismil İlçe Örgütü’nün Altıok Mahallesi Ankara Caddesi’nde açacağı seçim bürosu için yüzlerce yurttaş Diyarbakır'dan gelen BDP Diyarbakır İl Örgütü Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkan adayı Fırat Anlı, Bağlar, Kayapınar ve Bismil ilçelerinin BDP’li belediye eş başkan adaylarını, Bismil'in girişinde bulunan Behram Dinlenme Tesisleri’nde karşıladı. Buradan onlarca araçlık konvar Bismil ilçesine hareket ederek, Ankara Caddesi’ndeki seçim bürosunun önüne geldi.

BDP Diyarbakır İl Örgütü Eş Başkanı Zümrüt, "Kürt halkının sorunlarını çözmek için ve 21 Mart'ta Kürt halk önderi Sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu çözüm sürecinin başarıya ulaşması için halkımızın üstüne düşeni yapacağına inanıyoruz. Sayın Abdullah Öcalan'ın 21 Mart Newroz’unda açıklamaları Kürt halkının mücadelesi sayesinde gerçekleşmiş ve yine sizin mücadelenizle devlet Sayın Öcalan'ı muhatap almak zorunda kalmıştır" dedi


BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Fırat Anlı ise, şunları dile getirdi: " Halkımız çok iyi bilmeli ki; bizler oylarımızı şahıslara değil Kürt halkının Demokratik Özerkliği ve haklı mücadelesine veriyoruz. Biz Kürt halkı olarak varız ve buradayız. Mahkeme sürecinde bizlere şunu söylüyorlardı; ‘Konuşun ama Türkçe konuşun eğer böyle yaparsanız sizleri bırakacağız’ diyorlardı. Ama bütün arkadaşlarımız buna cevap olarak 'Ez lı vırım' diyorlardı.”
 

Batman’daki seçim çalışmaları 

BDP'nin Batman Belediye eş başkan adayları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel de, seçim çalışmaları kapsamında Barış Anneleri İnisiyatifi, İHD, MAZLUMDER ve SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi'ni ziyaret etti. Belediye eş başkan adaylarına çok sayıda BDP yönetici ve üyesi de eşlik ederken, eş başkan Adayları Özdemir ve Akel yaptıkları konuşmalarda, "Halkımızın özlemlerine cevap olacağız" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.