Batman’da konuşan HDP’li Sancar: Ülkeyi yönetmeye talibiz

Batman’da konuşan HDP’li Sancar: Ülkeyi yönetmeye talibiz
Batman’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ülkeyi yönetmeye talip olduklarını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Demokratik Mücadele Programı kapsamında Batman’ı ziyaret etti.

HDP Batman İl binası önünde konuşan Sancar, “Batman’da olmaktan şeref duyuyorum, sevinç duyuyorum. Bize oy vermeyen 3 kişiden birinin de gönlü bizdeydi. Onun için 31 Mart’ta oylarınızla seçtiğiniz başkanlarımız bütün Batman halkının iradesiydi. İşte o iradeye hastalık, salgın zamanlarında el koydular. Bu iradeyi gasp ettiler. Aslında gasp ettikleri sadece koltuktur. Mehmet kardeşim de Songül kardeşim de Batman halkının iradesini temsil etmeye devam ediyorlar. Halkın iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur. Elinizdeki yetkilere iktidarın verdiği güce dayanarak gelip binalara el koyabilirsiniz, belediye binasını gelip memurlarınıza teslim edebilirsiniz ama belediye başkanlığı onurunu sadece halk verir. Sadece halkın iradesi verir. İşte o onur bu kardeşlerimizdir. O binada, o koltukta oturanların değildir.

Bu topraklara barış getireceğiz

Kürt dilinden ve o diliyle ifade ettiği bilincinden korkuyorlar. En çok da kadınlardan korkuyorlar. Bütün bunların hesabını sandıkta soracak iradenin temelinde de kendi kimliğine sarılmanın bilincini asla yitirmeyen Kürt halkının iradesi olacaktır. Kadınların öncü mücadelesi olacaktır. Bu ülkeye şunun sözünü verdik 7 Haziran’da. 7 Haziran’da yola çıktığımızda dedik ki, bu topraklara barışı getireceğiz, biz bu topraklarda onurlu yaşamı inşa edeceğiz, özgürlüğü getireceğiz. Bütün Türkiye halklarına bu sözü verdik. 7 Haziran’da verdiğimiz söz, olduğu gibi duruyor. O sözün arkasındayız. Bu topraklara barışı getireceğiz. Söz veriyoruz. Sizlerle birlikte bu topraklara onurlu barışı getireceğiz, söz veriyoruz. Söz veriyoruz; asla haysiyetimize dokundurtmayacağız. Haysiyet mücadelesi tek kişi kalsak da sürdüreceğiz. Söz veriyoruz; bu topraklara özgürlüğü mutlaka getireceğiz.

Ülkeyi yönetmeye talibiz

Şuna inanın kardeşlerim, HDP’nin girdiği yol bu ülkeyi yönetmeye çıkacaktır. Biz bu ülkeyi yönetmeye talibiz, hazırız, bizimle birlikte mücadeleye katılan bütün demokratlar, bundan mutlaka kazançlı çıkacaktır. İçinde HDP’nin olduğu bir demokrat yönetim, bu ülkeye barışı da özgürlüğü de getirir. Bu ülkede onurlu yaşamın yolunu açar. Gençlerin bize sarılmasının en büyük nedeni budur. Bütün anketler, gençleri HDP’de birinci ya da ikinci gösteriyor. Gençler özgür geleceğin nerede olduğunu görüyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum