BDP Genel Başkanı Demirtaş:

BDP Genel Başkanı Demirtaş:
"Biz olmasaydık bu topraklarda bu kanı kimse durduramayacaktı"

BATMAN- BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz olmasaydık bu topraklarda bu kanı kimse durduramayacaktı" dedi.

Demirtaş, partisince Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, yerel seçimlere hazırlandıklarını, seçimde sadece belediye başkanlarına oy verilmeyeceğini, Türkiye'de yaşayan herkesin kendi iradesini, siyasi tercihlerini, projelerini ortaya koyacağını söyledi.

"Diyorlar ki, 'BDP size bugüne kadar ne verdi?' Biz olmasaydık bu topraklarda bu kanı kimse durduramayacaktı. Bu yüzden BDP var" diyen Demirtaş, seçimin çok önemli olduğunu anlattı.

Demirtaş, daha sonra ilçeye bağlı Bekirhan beldesinde partisinin seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra Beşiri ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı.Demirtaş, burada yaptığı konuşmada da uzun yıllardır bu topraklarda demokrasi ve özgürlük mücadelesinin verildiğini savundu.

Beşiri halkının oylarına talip olduklarını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:"Halkımın oylarına talip olanlar şunu iyi bilmeliler, AKP oy isterken ne istiyorlar, neyi savunuyorlar bilmiyorlar. AKP paradan başka bir şey düşünmüyor, devletten aldığı ve devletten çaldığı paraların dışında ne istediğini anlatmamış. Beşiri halkı 30 Mart'a kadar öyle çalışmalı ki, tek bir oy başka partilere gitmesin. Köle gibi yaşamayı istemediğimiz için büyük bedeller vermişiz. Onurlu bir mücadele vereceksiniz. Halkın kaderini sizler tayin edeceksiniz. Bunlar belediyeyi bir aile şirketi gibi işletecekler, yakınlarına peşkeş çekecekler var mı öyle yağma? Beşiri halkından istediğimiz, sadece koltuk sevdalısı olan, o koltukla zenginlik hayali kuranlara 30 Mart'ta gereken cevabı verin ki, bir daha karşınıza çıkmasın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.