BDP-HDP heyetine henüz yanıt verilmedi

BDP-HDP heyetine henüz yanıt verilmedi
PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvuran BDP-HDP heyetine bakanlık tarafından henüz yanıt verilmedi.

ANKARA BDP-HDP heyeti, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na geçtiğimiz günlerde başvuruda bulunmuştu. Görüşmenin bu hafta sonu gerçekleştirilmesi beklenirken, edinilen bilgilere göre; Adalet Bakanlığı tarafından BDP Grup başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyete, henüz yanıt verilmedi. BDP-HDP heyeti, Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'ndan gelecek yanıtı bekliyor. 


Erdoğan'ın açıklaması 

PKK Lideri Öcalan, "çözüm süreci" için seçimlerden sonra yasal zeminin oluşturulmasını isterken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada, "İmralı ile ilgili yasal bir zemine oturtulması bu çok ciddi bir yanlıştır. Başka atacağımız herhangi bir adım yoktur" dedi.

KCK'den Erdoğan'a yanıt: Süreç bitirilmek isteniyor 

Erdoğan'ın açıklamasına ilişkin KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı ise bugün, "Erdoğan bu açıklamasıyla zaten çoktan beri tıkanan ve olmayan bir sürecin AKP tarafından tamamen bitirilmek istendiğini tescillemiştir" açıklamasını yaptı. 

Başbakan Erdoğan'ın ve KCK'nin yaptığı açıklamalar ile Öcalan'ın Newroz'da yaptığı "yasal zemin" çağrısı nedeniyle BDP-HDP heyetinin Öcalan ile yapacağı görüşme ve Öcalan'ın vereceği mesaj, "çözüm süreci" açısından büyük bir önem taşıyor.(Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.