BDP işverenlerin nefretini Başbakan'a sordu

BDP işverenlerin nefretini Başbakan'a sordu
BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, hükümete yakın bazı işverenlerin Kürt halkına yönelik nefret söylemlerini Başbakan Tayyip Erdoğan'a sordu.

 

ANKARA  - BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası basına sızan çeşitli ses kaydı ve görüntülerde, hükümete yakın bazı işverenlerin Kürt halkına hakaretlerde bulunmasına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. 

"ATV-Sabah Yolsuzluk" başlıklı fezlekede Erdoğan'ın şahsına ve hükümete yakın işverenlerin ses kayıtlarında, "En iyi Kürt ölü Kürt'tür" gibi söylemlerin kullanıldığını ve bölgede bir çok ihalede usulsüzlüğün yapıldığının ortaya çıktığını belirten Baluken, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti: "Sabah-ATV fezlekesinde geçen ve Bakanlarınız ile bazı iş adamlarının ihaleleri paylaştırıp komisyon alınması ile ilgili durumlardan haberdar mıydınız? Fezlekede bulunan telefon kayıtlarında, Mehmet Cengiz ve Hayrettin Özaltın arasındaki konuşmalarda Kürtlere ağır hakaretler ve küfürler edildiği görülmektedir. Kürt halkını alenen aşağılayan ve küfürler eden bu kişiler açıkça nefret söyleminde bulunmuş ve nefret suçu işlemişlerdir. Kürt halkına karşı kullanılan nefret söylemi ve işlenen nefret suçu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu nefret söylemlerini kınayan bir açıklamanız basına ve kamuoyuna yansımamıştır. Kürt halkına karşı nefret söylemini kınamamanız, söz konusu söylemi desteklediğiniz anlamına mı gelmektedir? Usulsüz bir şekilde paylaştırılan ihalelerden biri Palu-Genç demiryolunun yukarı kısımlara taşınması ihalesidir. Bu demiryolunun taşınmasının gerekçesi ise yapılan bir HES'ten dolayı demiryolunun su altında kalmasıdır. HES ihalesinin şartnamesine, ek iş olan demiryolunun yukarı kısımlara taşınması eklenmiş miydi? Kürtlere alenen küfür ve hakaret ederek nefret suçu işleyen Mehmet Cengiz ve Hayrettin Özaltın'a ait olan şirketlerin Bingöl ilimizde aldığı toplam ihale sayısı kaçtır? Kürtlere karşı nefret söyleminde bulunan ve nefret suçu işleyen kişiler ve söylemleri üzerine Bingöl, Batman ve Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerinden seçilmiş Bakanlardan açıklama gelmemesi büyük bir infial oluşturmaktadır. Kabine üyesi Bakanlarınızın duyarsızlığı ve iş adamlarının nefret söylemlerinden dolayı Kürt halkından özür dileyecek misiniz? Bu şahısların bölgedeki yaptıkları işleri ve aldıkları ihaleleri ellerinden alma yoluna gidecek misiniz?"

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.