BDP: Kürt halkı asla zalimlere boyun eğmedi

BDP: Kürt halkı asla zalimlere boyun eğmedi
“Kürt halkı Dersim’den Ağrı’ya, Koçgiri’den Halepçe’ye, Qamişlo’dan Roboski’ye varıncaya kadar tarih boyunca uğradığı katliam ve asimilasyon politikaları karşısında asla zalimlere boyun eğmedi”

 

ANKARA – Halepçe katliamının yıl dönümünde katliamı kınayan BDP Genel Merkezi, yaptığı açıklamada, “Kürt halkı Dersim’den Ağrı’ya, Koçgiri’den Halepçe’ye, Qamişlo’dan Roboski’ye varıncaya kadar tarih boyunca uğradığı katliam ve asimilasyon politikaları karşısında asla zalimlere boyun eğmedi” diye kaydetti. 

BDP Genel Merkezi, Halepçe katliamının yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, zalimler ve diktatörler tarihinin en kanlı sayfalarından birinin 26 yıl önce Halepçe’de Kürt halkı için yazıldığı hatırlatılarak, “Saddam diktatörlüğü tarafından kimyasal ve biyolojik silahlarla gerçekleştirilen katliamda beş binin üzerinde Kürt hayatını kaybetmiş, binlercesi de sakat kalmıştır. Bu silahların etkisi kuşaklar boyunca sürmüştür. Saddam diktatörlüğünün yıkılmış olması Kürt halkının acılarını hafifletmeye yetmemiştir. Zira Saddam diktatörlüğünü politik olarak destekleyen uluslararası güçlerin bu katliamdaki rolleri tarih ve insanlık karşısında halen hesap vermiş değildir” denildi. 

“İşlenen bu insanlık suçlarında sorumluların hesap vermemiş olması, Halepçe’de olduğu gibi, 12 Mart 2004’de Suriye rejiminin Qamişlo’da 30 Kürt’ü katletmesini ve son olarak 18 Aralık 2011’de Roboski’de çoğu çocuk olan 34 kişinin bombalanmasıyla yine Kürtlerin katledilmesi sonucunu getirmiştir” ifadesinin kullanıldığı açıklamada, insanlığın gözleri önünde işlenen bu katliamların sorumluları hesap vermeden katliamların izlerinin silinmeyeceği ve yeni katliamların önüne geçilemeyeceği vurgulandı. Açıklamada, katliamların sadece insan bedenini hedef almadığı bir halkın dilini, kimliğini, kültürünü yok saymanın da siyasal-kültürel alanda uygulanan bir katliam türü olduğu kaydedildi. 

Açıklamanın devamında şunlar vurgulandı: “Ortadoğu’nun en kadim ve mazlum halkı olan Kürt halkı Dersim’den Ağrı’ya, Koçgiri’den Halepçe’ye, Qamişlo’dan Roboski’ye varıncaya kadar tarih boyunca uğradığı katliam ve asimilasyon politikaları karşısında asla zalimlere boyun eğmedi. Kendisini tarih sahnesinden silmeye çalışanlara karşı vermiş olduğu tarihsel diriliş mücadelesiyle varlığını ve onurunu korudu, katliam politikalarını boşa çıkardı. Katliamlarla yok edilmek istenen bir halk gerçekliği bugün Türkiye’de ve Rojava’da olduğu gibi tüm Ortadoğu coğrafyasında en büyük özgürlük ve demokrasi mücadelesine öncülük ediyor. Herkesin bu gerçeği iyi görmesi ve bir halkın bu destansı özgürlük yürüyüşü karşısında doğru tutum alması, politikalarını bir kez daha gözden geçirmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki, halkların örgütlü ve demokratik gücü karşısında hiçbir katliamcı zihniyet varlığını devam ettiremez, sonuç alamaz. Bu vesileyle bir kez daha Halepçe katliamını lanetliyor, Halepçe şehitlerini ve onların şahsında bugüne kadar ki katliamlarda yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz” 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.