BDP'den “Halk Kürsüsü”ne çağrı

BDP'den “Halk Kürsüsü”ne çağrı
BDP Diyarbakır İl Örgütü, Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıl dönümü nedeniyle düzenleyeceği 3 günlük "Halk Kürsüsü"nün startını 13 Şubat'ta saat 10'da veriyor.

 BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, etkinliğin binlerin katılacağı yürüyüşle 15 Şubat'ta sona erdirileceğini kaydetti. 

DİYARBAKIR - Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır'da Batıkent Meydanı'nda kurulacak olan 3 günlük "Halk kürsüsü" programının startı 13 Şubat'ta verilecek. "Öcalan'a özgürlük" şiarı ile gerçekleştirilecek etkinliğin kitlesel geçmesi beklenirken, programın startı 13 Şubat'ta saat 10.00'da yapılacak basın açıklaması ile verilecek. BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, 15 Şubat gününün 15 yıldır Kürt halkı açısından "Kara gün" olarak belirtildiğini ifade etti. Bu amaçla 15 yıldır İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutulan Öcalan'ın özgürlüğünün olmazsa olmaz hale geldiğini vurgulayan Zümrüt, Batıkent Meydanı'nda gerçekleştirecekleri eylem ve etkinliklerin temel mesajının da bu olacağını ifade etti.

Bu vesile ile Diyarbakır halkı olarak bir ilke imza atarak Batıkent Meydanı'nda 3 gün sürecek bir kürsü oluşturacaklarını dile getiren Zümrüt, bunun startını ise Abdullah Öcalan'ın bilboardlara astıkları posterler ile verdiklerini söyledi. Ana şiarın "Önderliğimin özgürlüğünü istiyorum" olduğunu belirten Zümrüt, "Bu etkinliğin amacı artık Önderliği ciddi anlamda sahiplenmesidir. Kent bu noktada da hazır. Bunun kararını ve startını dün verdi. Dolayısıyla Diyarbakırlılar Önderliğini özgürleştirip Batıkent Meydanı'na getirmekte kararlıdır. Bundan büyük bir heyecan duyuyor" diye belirtti.

Final yürüyüş ile yapılacak

Yapılacak basın açıklaması ile startı verilecek olan etkinlik kapsamında Batıkent Meydanı'na kürsü kurulacağını burada dileyen herkesin burada söz almak üzere birçok konuğun da kente geleceğini ifade etti. 2'inci günde ise tüm ilçelerden Diyarbakır'a birçok koldan yürüyüşler yapılacağını dile getiren Zümrüt, o gün içerisinde kadınlar ve gençlerin de belli aralıklarla kürsüde söz alarak Öcalan ve komploya dair fikirlerini paylaşacağını belirtti. Zümrüt, etkinliğin 15 Şubat’ta yapılacak kitlesel yürüyüşle sona ereceğini kaydetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.