BDP'li Demir'in evinde Nietzsche'nin kitabı bulundu hayatı karardı

BDP'li Demir'in evinde Nietzsche'nin kitabı bulundu hayatı karardı
Üç yıldır tutuklu bulunan ve açık kalp ameliyatı geçiren BDP Ağrı eski Merkez İlçe Başkanı Hanifi Demir, bu hastalığının yanı sıra cezaevinde ortaya çıkan bel fıtığı, mide fıtığı, böbrek hastalıkları ve prostat ile boğuşuyor.

Demir'in oğlu ise babasının suçsuz olduğunu belirterek, "Babama ceza verdiler ama delil olarak gösterdikleri tek şey evimizde bulunan Nietzsche’nin Böyle Buyurdu Zerdüşt adlı kitabıydı" dedi. 

Ağrı’da üç yıl önce “KCK” adı altında gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan ve Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen çok sayıda Kürt siyasetçiden dönemin BDP Ağrı Merkez İlçe Başkanı M. Hanifi Demir yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle zor günler geçiriyor. Daha önce 1999 yılında da tutuklanan ve 10 yıl cezaevinde kalan Demir, o dönem cezaevi koşullarından dolayı birçok hastalık geçirmiş ve cezaevinden çıktıktan sonra kalp ameliyatı olmuştu. Halen devam eden kalp rahatsızlığı nedeniyle iki günde bir hastaneye gitmek zorunda olan Demir’in kızı Ajda Demir, bunun babası için işkence olduğunu belirterek, babasının daha sağlıklı koşullarda tedavi edilmesi için tahliye edilmesi gerektiğini dile getirdi.

zerdust-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.