BDP'li vekiller Ayhan ve Yıldırım'a tahliye

BDP'li vekiller Ayhan ve Yıldırım'a tahliye
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın tahliyesine karar verdi.

DİYARBAKIR - Anayasa Mahkemesi'nin "KCK" davasından tutuklu bulunan BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın başvurusuna "seçme ve seçilme haklarının ihlal edildiği" şeklindeki kararı üzerine vekillerin avukatları, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye başvurusunda bulundu. Mahkeme heyeti, tahliye talebine ilişkin mütalaanın hazırlanması için dosyayı mahkemenin savcısına gönderdi. Mahkemenin Savcısı da, iki tutuklu vekil için tahliye talebinde bulundu. Savcının mütalaasını değerlendiren mahkeme heyeti, Anayasa Mahkemesi'nin kararını göz önünde bulundurarak BDP milletvekilleri İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım'ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyetinin tahliye kararını yazıp ilerleyen saatlerde açıklaması bekleniyor.


Aynı mahkeme daha önce reddetmişti

Aynı mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay hakkındaki kararı üzerine milletvekilleri Ayhan ve Yıldırım için avukatların yaptıkları tahliye taleplerini, mahkeme savcısının "milletvekilleri tahliye edilsin" talepli mütalaasına rağmen "AYM'nin kararı emsal değil, bireysel bir başvuru kararıdır" iddiasıyla reddetmişti. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.