Bekir Kaya;”BDP şaha kalktı”

Bekir Kaya;”BDP şaha kalktı”
Yerel seçimlere 18 gün kala seçim çalışmalarını hızla sürdüren BDP, Başkale, Hakkari, Malazgirt, İdil, Kozluk, İpekyolu, Bingöl, Tillo, Baykan ve Erciş'te mahalle ve en ucra köylerde seçim halkla buluştu.

HABER MERKEZİ  - Batman Kozluk'ta korucu köylerini ziyaret eden BDP'liler, demokratik çözüm süreci ve Kürtlerin birliğini anlatırken, korucular da sürecin mimarı olarak işaret ettikleri PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi. 


BDP Van büyükşehir belediye eş başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, BDP'nin Lice'den sonra yüzdelik olarak en yüksek oy oranına sahip olduğu Başkale (Elbak) ilçesinde düzenlenen halk toplantısına katıldı. Kaya ve Çoban'ı Başkale girişinde Başkale belediye eş başkan adayları İhsan Güler ve Aynur Tarhan, BDP İlçe Örgütü yöneticileri ile yüzlerce kişi karşıladı. Karşılamanın ardından Çoban ve Kaya, yüzlerce araçlık konvoy ile Albayrak köyüne hareket etti. Eş başkan adaylarını, Albayrak (Dêr) köyü girişinde Başkale'nin seçim sembollerinden biri olan “Elbak Süvarileri” karşıladı. Konvoyun önüne geçen süvariler, yaptıkları gösteri ile herkesi kendilerine hayran bıraktı. Araçlarından inen adaylar, dakikalarca süvarilerin gösterisini hem izledi, hem de cep telefonları ile çekti.


Burada konuşan Bekir Kaya, Başkale'ye heyecan ve moral almak için geldiklerini belirterek, Başkale'nin her zulmü gördüğünü, ama sonunda birlik olmayı başardığını söyledi. Başkale'nin tüm bölgeye örnek olduğunu kaydeden Kaya, "Rojava nasıl ki, Kürtler için bir örnek ise Başkale de Kürtler için en iyi örneklerden biridir. Elbak, artık sisteme itirazını ortaya koymuştur. Başkale'nin duruşuyla başımız diktir. Başkale herkese örnek olmuştur, örnek olmaya devam edecektir" dedi. 

bdp-saha-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.