Binlerce yurttaş Fis köyüne akın etti

Binlerce yurttaş Fis köyüne akın etti
PKK’nin kuruluşunun ilan edildiği Fis köyünde, BDP tarafından düzenlenen şölene binlerce kişi akın etti. PKK'nin kongresini gerçekleştirdiği evin ziyaret edileceği etkinliğin başlamasına saatler kala, kutlama alanı ve evin çevresi poster ve yeşil, sarı, k

Foto-Haber: Gencer Arpacı

DİYARBAKIR - BDP Diyarbakır İl Örgütü tarafından,  PKK’nin 35. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Lice’nin Fis Köyü’nde düzenlenen şölene, Bölgenin bir çok yerinden yurttaşlar alana akın ediyor. Sabahın erken saatlerinde BDP Diyarbakır il ve ilçe binalarının önünde bir araya gelen yurttaşlar, yüzlerce araçla konvoylar oluşturup Lice’nin Fis Köyü’ne doğru yola çıktı. PKK’nin kuruluşunu ilan ettiği ev, PKK Lideri Abdullah Öcalan ve PKK öncü kadronun posterleriyle donatıldı. PKK’nin kuruluşunu ilan ettiği ev, yurttaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Evin önünde hatıra fotoğrafları çektiren yurttaşlar, göz yaşlarına hakim olamadı. Şölenin yapılacağı alanda kurulan platforma da,  PKK Lideri Abdullah Öcalan ve PKK öncü kadronun dev posterleri asıldı. Diyarbakır- Bingöl yolu üzerinde bir çok noktada güvenlik kontrolleri yapılırken, şölenin yapılacağı alanın üzerinde ise helikopterlerin alçak uçuş yapması dikkat çekti.

Günler öncesinden hazırlıkları yapılan kitlesel şölen için sabah saatlerinde yurttaşlar, PKK'nin 22 kişilik delegeyle ilk kongresini gerçekleştirdiği eve akın etmeye başladı. Zoğurlu ailesine ait ev tel örgülerle çevrilirken, onlarca PKK bayrağı ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları evin çeşitli yerlerine asıldı. Yine kongrenin gerçekleştiği evde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ve Zoğurlu ailesinin PKK saflarında yaşamını yitiren aile bireylerinin posterleriyle süslendi. Evi ziyaret eden çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yurttaşlar, burada Zoğurlu ailesi tarafından karşılandı. Ev ziyaretinde duygusal anlar yaşanırken, kimi yurttaşların duvarlara dokunması dikkat çekti. 

7'den 70'e herkes Fis köyüne akıyor

Yine evin bahçesine çiçeklerle PKK'nin simgesi olan "yıldız" işareti yapıldı. Fis köyünün üst tepesindeki kayalıklara da PKK ve HPG bayrakları çizilirken, çevre köy ve ilçelerden yurttaşlar da köye akın etti. Kutlamanın gerçekleşeceği alana PKK'nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan, Ali Çiçek, Kemal Pir gibi isimlerin yanı sıra çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren PKK'lilerin dev posterleri asıldı. "PKK var olanla yetinmemek hep fazlasını düşünmek ve başarmaktır", "Beritanlarla doğduk, Zilanlarla büyüdük, Sakinelerle özgürlürleştik" gibi yazılı pankartlar da alanın çeşitli yerlerine asıldı. Konuşma ve müzik dinletisi için kurulan platformun arkasına da PKK bayrağı, PKK Lideri Abdullah Öcalan'nın yanı sıra Hüseyin Özbey (Harun), Apê Hus, Adil Biliki, Ethem Karabulut (Numan Amed) gibi PKK ve HPG komutanlarının da posterleri asıldı. Alana gelmeye başlayan yurttaşların yüzlerinde büyük bir coşku olduğu gözlenirken, 7'den 70'e her yaştan insanların kutlama alanına geldiği görüldü. 

'Amed Şehitliği'ne kitlesel ziyaret

PKK'nin ilk kongresini gerçekleştirdiği evi ziyaret eden yurttaşlar, daha sonra Lice kırsalındaki Sisê köyünde bulunan "Amed Şehitliği"ni ziyaret etmek için köye doğru yola çıktı. "Amed Şehitliği"ne gerçekleşecek ziyaretin ardından tekrar Fis köyüne dönecek olan yurttaşlar, Kayacık köyü yol ayrımından kutlama alanına kadar kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirecek. Yürüyüşün ardından başlayacak olan kutlama programı konuşmalar ve müzik eşliğinde devam edecek. 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.