Bir haftada 64 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi

Bir haftada 64 örgüt mensubu  etkisiz hale getirildi
Yurt genelinde son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 64 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

 

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 16-23 Ekim tarihlerinde örgütle mücadele kapsamında güvenlik güçlerince bin 455 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, örgüte yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 131, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 69, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 643, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 16 zanlı gözaltına alındı.

Yapılan planlı operasyonlarda, 859'u terör suçları, 145'i düzensiz göç ve 4 bin 645'i uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 5 bin 649 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda, 45'i ölü, 8'i sağ, 11'i teslim olmak üzere 64 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

Siirt,  Diyarbakır,  Van,  Erzincan,  Hakkari,  Tokat ve  Adıyaman'da yürütülen operasyonlarda örgüt mensuplarınca kullanılan 15 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 36 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

Güvenlik güçlerince 266 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 18 el bombası, 22'si ağır ve uzun namlulu olmak üzere 34 silah, 2 bin 408 muhtelif mühimmat ile 2 ton gıda maddesi ele geçirildi.(Kaynak:AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.