Bir utanç duvarı da Afrin ile Kilis arasına

Bir utanç duvarı da Afrin ile Kilis arasına
Türkiye, Ceylanpınar-Serêkaniyê ile Nusaybin-Qamişlo arasındaki duvardan sonra şimdi de Efrîn ile Kilis arasına duvar örmeye başladı.

Türkiye Efrîn ile Kilis arasına yeni bir duvar örmeye başladı. Duvarın yapımına Batı Kürdistan’da Afrin'in Şera Nahiyesine bağlı İkidam, Dikmetaş köyü ile Türkiye’de Kilise bağlı Tahtalı ve Doğan çay köyü arasındaki sınır bölgesindeki Şimşek karakolundan başlandı. Duvarın şimdiye kadar 400 metre kadarının inşa edildiği öğrenildi.

ANF’ye bilgi veren yerel kaynaklar, Türk ordusunun sınıra çok sayıda asker yığarak duvarı inşa eden işçilerin güvenliğini sağlamaya başladığını bildirdi.

Türkiye daha önce Ceylanpınar-Serêkaniyê arası Nusaybin ile Qamişlo arasındaki duvar örmeye başlamış ve bu bölge halkı tarafından büyük bir tepkiye yol açmıştı. Devletin ‘utanç duvarı’na tepki gösteren halk, Nisebîn-Qamişlo sınırına yürüyerek yapılmak istenen duvara karşı insan duvarı oluşturmuştu.

Türkiye’nin utanç duvarlarını Batı Kürdistan ile Kuzey Kürdistan halkı arasındaki toplumsal birliği ve ilişkiyi parçalamak amacıyla örüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.