‘Birlikte eziliyoruz’

‘Birlikte eziliyoruz’
Çalışmalarını ‘Birlikte güçlüyüz’ sloganı ile yürüten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin kanayan yarası olan Özel Halk Otobüsleri ile baş edemiyor. Kentteki bazı özel halk otobüsleri, ücretsiz kart taşıyan yaşlı yolcuları almıyor.

Defalarca gündeme getirilmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu durumun önüne geçemiyor.

Diyarbakır’da defalarca dile getirilmesine rağmen özel halk otobüslerinde engelli ve yaşlı yurttaşlara yönelik mağduriyetler devam ediyor. Bunlardan birine önceki akşam gazetemizin haber ekibi şahit oldu. Saat 18.00 sıralarında Yılmaz Güney Caddesi üzerindeki durakta bekleyen üç yaşlı vatandaş, 21 H 001 plakalı özel halk otobüsüne binmek için durakta bekledi. Vatandaşların tüm çabasına rağmen araç sürücüsü bu kişileri araca almadı. Sürücünün, vatandaşların tepkisine rağmen bu tavrı sergilemesi dikkat çekti. Yasaya göre 65 yaş üzerindeki vatandaşlar, şehir içindeki belediye ve özel halk otobüslerinde ücretsiz seyahat etme hakkına sahip. Türkiye’nin her yerinde sorunsuz geçen sistem Diyarbakır’da zaman zaman istenmeyen görüntülere neden oluyor. Konunun defalarca gündeme getirilmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri çözüm bulamıyor.

Bu duraktaki taksiciler dokunulmaz

Bu arada Diyarbakır’da hava limanı ile şehir merkezi arasında yolcu taşımacılığı yapan ticari taksilerin fahiş rakamlar talep etmesi vatandaşların tepkisine yol açıyor. Taksi metrelerini çalıştırılmayan ve yüksek rakamlar talep edildiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden duruma müdahale etmesini istiyor.

Diyarbakır’da hava limanı ile şehir merkezi arasında yolcu taşımacılığı yapan ticari taksilerin fahiş rakamlar talep etmesi vatandaşları isyan ettiriyor, çileden çıkarıyor. Taksi metrelerin çalıştırılmadığını ve yüksek rakamlar talep edildiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden duruma müdahale etmesini isteyerek, bu konunun özellikle şehir dışından gelen yabancı yolcuları rahatsız ederek kent hakkında yanlış algılara yol açtığını ifade ettiler.

“Keyfi uygulamalar var”

Taksi sürücülerinin keyfi davranışlar sergilediğini belirten vatandaşlar,”Kimi zaman taksi ücretleri çok uçuk. Bu kadar kısa sürede bu rakamların alınması düşündürücüdür.  ‘Taksimetrenizi neden açmıyorsunuz’? Diye sorduğumuzda ‘Bizim fiyatlar sabit. Ne bir kontrol, ne de denetim var. Tamamen keyfi uygulamalar uygulanıyor. Hepimiz bundan rahatsız oluyoruz. Özellikle dışarıdan gelen yolcular için kötü örnek oluyor” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Dilek AKIN-ÖZEL

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum