Bölge futbolunun acı sonu

Bölge futbolunun acı sonu
Bir zamanlar Süper Lig ve PTT 1.Lig’de bir çok takımla temsil edilen Doğu ve Güneydoğu, adeta kan ağlıyor. Bingölspor ligden çekilirken, Siirtspor da ihraç edilme tehlikesi yaşıyor.

Saffet AZBAY

 

BÖLGE FUTBOLU CAN ÇEKİŞİYOR

 

Malatyaspor,Erzurumspor ve Vanspor gibi bir zamanlar Süper Lig’de mücadele eden kulüpler yaşadıkları sorunları aşamayarak kapandı. Amatöre düşerek kapanma aşamasına gelen  Diyarbakırspor,Diyarbakırspor A.Ş patenti ile kurtulurken,bölgenin bir çok tarihi kulübü ya kapandı ya da sefalet içinde yola devam ediyor. Muşspor,Bitlisspor ve Hakkarispor başta olmak üzere bir zamanlar profesyonel liglerde yer alan sayısız bölge takımı tarihin karanlık sayfalarına karıştı.

Adıyamanspor ve Batman Petrolspor gibi takımlar 3.Lig’de eski günlerini ararken,Mardinspor BAL’da yaşam mücadelesi veriyor.

 

MİSYON DEVAM ETTİRİYORLAR AMA

Erzurumspor,Malatyaspor ve Vanspor’un misyonunu devam ettirmeye çalışan Y.Malatyaspor,Erzurum B.B ve B.Vanspor gibi takımlar da istenilen başarılardan bir hayli uzak.

Kapanan Bingölspor’un misyonunu devam ettirmek üzere kurulan Belediye Bingölspor da aynı acı sonu yaşadı. Maddi sorunlardan dolayı transfer yasağını kaldıramayan Bingöl ekibi,geçen hafta Beylerbeyi maçına çıkmayarak hükmen yenilirken,sahipsiz kalan takım kalan maçlara çıkmama kararı alarak kepenk indirdi.

 

SİİRTSPOR’U BEKLEYEN TEHLİKE

Yine 3.Lig’de zor günler geçiren ve kimsenin sahip çıkmadığı Siirtspor da geçen hafta Fatih Karagümrük maçına gidemedi. Halen yönetimi olmayan ve transfer yapamayan Siirtspor’un ligden ihraç edilmesi gündemde.

Doğu ve Güneydoğu,Süper Lig’de Elazığspor ve Gaziantepspor,PTT 1.Lig’de ise Gaziantep B.B ve Şanlıurfaspor’la temsil ediliyor. Gaziantep BB.hariç diğer 3 takımın da maddi olarak borç batağında olduğu ve bölgenin diğer takımları gibi acı bir sonla karşı karşıya kalabilecekleri dile getiriliyor.

bingolspor-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.