Bölgede kadın gazeteci olmak!

Bölgede kadın gazeteci olmak!
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Üyesi Prof. Dr. Çiler Dursun, TÜBİTAK’ın desteği ile yerel ve ulusal gazetelerde çalışan kadın gazetecilerin çalışma ve mesleki kimlikleri üzerine bir araştırma başlattı.

Yapılacak görüşmelerin ardından Türkiye’deki kadın gazetecilerin durumu raporlaştırılıp, kamuoyuna açıklanacak.

Prof. Dr. Çiler Dursun yürütücüsü olduğu, ‘Türkiye’de Geleneksel ve Yeni Medyada Kadın Habercileri Çalışma Koşulları ve Mesleki Kimlikleri’ konulu proje kapsamında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Yüksek lisans öğrencilerinden Mehmet Türkcan gazetemizi ziyaret ederek muhabirimiz  Dilek Akin ile görüştü.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Üyesi Prof. Dr. Çiler Dursun’ un yürütücüsü olduğu, TUBİTAK destekli projede; kadın gazetecilerin yaşadığı sıkıntılar, çalışma koşulları, habere ulaşmada cinsiyet farkı ve gazeteciliğin iş-aile dengesinin nasıl korunmasına dair anket çalışmasına yer verildi.

Kadınların işi daha zor

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Mehmet Türkcan, kadın gazetecilerin sorunlarına ilişkin yürütülen projenin bu yılın sonu ya da 2019’un ilk aylarında raporlandırılacağını bildirerek,  “Kadın gazetecilerin elbette ki erkeklere oranla çalışma koşulları daha zor, özellikle ulusallarda bu fark daha fazla. Kimi yerlerde bayan gazetecilerle bile tokalaşma gereksinimi duymayan insanlarla karşı karşıya kalıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.