Botan Vadisi’nde “HES” yapımına ilginç tepki

Botan Vadisi’nde “HES” yapımına ilginç tepki
Siirtli Fatma Tektaş ve Fırat Aytaş 3 yıldır yapımı devam eden HES projeleri nedeniyle sular altında kalma tehdidi altında olan Botan Vadisi'nde doğa tahribatına dikkat çekmek için Taşbaşı (Sertehtê) mevkiinde evlendi.


SİİRT (DİHA) - Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Lokman Hekim'in mekânı olarak bilenen Botan Vadisi yapımı süren HES'ler nedeniyle sular altında kalma tehdidi altında. Siirt'te Botan nehri üzerinde inşa edilmek üzere 3 yıl önce yapım çalışmaları başlayan ve tamamlanması halinde bölge coğrafyasına büyük zarar verecek olan Ilısu ve Çetin gibi HES projeleri, bugüne kadar çeşitli eylemler ile protesto edildi. En ilginç eylem ise Fatma Tektaş ve Fırat Aytaş'tan geldi. Çift, tahribat yaratan baraj yapımına, nikah törenlerini HES çalışmalarının sürdüğü Taşbaşı mevkiinde yaparak dikkat çekmek istedi. 

Soğuk ve karlı havaya rağmen Botan Vadisi'ne hakim olan Kürtçe ismi "Sertehtê", Arapça ismi "Rasıl Hacar" olan Taşbaşı mevkiinde gerçekleşen nikah törenine gelin ve damadın yakınlarının yanı sıra Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, müzik grubu Agirê Jiyan'ın solisti Ali Geçimli de katıldı. Yöresel kıyafetler ile gerçekleştirilen nikah töreninde, Fatma Tektaş ve Fırat Aytaş nikâhı Belediye Başkanı Sadak kıydı. Çifttin şahitliğini ise, Agirê Jiyan solisti Ali Geçimli ile Belediye Başkan Yardımcısı Fehremez Kaya yaptı.

botan-vadisi-nikah-1.jpg

botan-vadisi-nikah-3.jpg

botan-vadisi-nikah.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.