Boya fabrikasından örnek davranış

Boya fabrikasından örnek davranış
Sahipsiz kalan yavru köpekleri bir hafta besleyip belediyeye teslim ettiler

Saffet Azbay / Özel

Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzerinde faaliyet gösteren Wella Boya Fabrikası, hayvanlara ve özellikle köpeklere yönelik şiddetin, vahşetin ön plana çıktığı son dönemlerde örnek bir davranışa imza attı. Yeni doğan ve boş arazide kaderlerine terk edilen yavru köpeklere sahip çıkarak bir hafta boyunca besleyen fabrika çalışanları, daha sonra yavru köpekleri iletişime geçtikleri Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti.

Cami inşaatı altında annesiz yaşam

Fabrika müdürü Yılmaz Börükoçin, takdir toplayan bu davranışı kendi sosyal medya hesabında paylaşarak yavru köpekler konusunda duyarlılık gösteren Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Faysal Hatipoğlu'na teşekkür etti. Börükoçin,”Daha iki haftalık yeni doğmuş 7 adet yavru köpeği işyerinin hemen karşısında bulunan inşaat halindeki caminin altına terk edilmiş halde bulduk. Gözlemlerken annelerinin ortada olmadığını ve yavruların doğumlarıyla birlikte ilk aylarda ihtiyaçları olan anne sütünden yoksun kaldığını gördüm.

Belediye ekiplerine teslim edildi

Bir hafta boyunca süt beslemelerini yapıp güvenli bir yerde bakımlarını üstlendikten sonra anne sütü beslenmesi ve gerekli olan aşılarının yapılması ve daha sağlıklı büyüyüp sahiplenmeleri için Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Bakımevi ile irtibata geçmek için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Sayın Faysal Hatipoğlu'na ricada bulundum. Sağ olsun ilk andan itibaren yardımcı olup gerekli talimatları vererek 7 adet yavru köpeği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’ndan bizzat gelen ekibe teslim ettik. Sorumluluk örneği gösterip, mağdur hayvanlara sahip çıkan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına, ilgileri ve talimatları için değerli Dostum Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Sayın Faysal Hatipoğlu'na teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.