Bozdağ; “Bu mahkemelerin görevi sona ermiştir”

Bozdağ; “Bu mahkemelerin görevi sona ermiştir”
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ;

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon davasındaki kararıyla ilgili olarak, "Bugün basına yansıyan bilgiler doğruysa, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi kaldırılmış bir mahkeme olmasına rağmen toplanarak koruma tedbirleri hakkında bir karar almıştır. Doğruysa diyorum, çünkü gerçek bilgiye ben de ulaşamadım işin doğrusu. Basında yazanlara göre konuşuyorum. “ dedi.

Ortada olmayan bir mahkeme olduğunu ifade eden Bozdağ; “. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi diye şu anda Türkiye Cumhuriyeti devletinde yargı organları içerisinde görev yapan bir mahkeme yoktur. Kalkmış bir mahkeme vardır. Bu mahkeme de görevli hakim ve savcıların görevleri de sona ermiştir" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,   13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon davasındaki kararıyla ilgili olarak, "Kaldırılan ağır ceza mahkemelerinde görev yapmış olan hakimler ve özel yetki ile soruşturma yapan cumhuriyet savcıları, geçiçi madde çerçevesinde, sadece dosyaların devir işlemlerini yapma konusunda yasal bakımdan yetkilidirler. Bu mahkemelerde görev yapmış olan hakim ve savcılar koruma tedbirleri konusunda herhangi bir karar veremezler, soruşturma yapamazlar, yargılama yapmazlar. Kaldırılmış bir mahkemenin eski hakimleri veya kaldırılmış özel yetkili cumhuriyet savcılıkları soruşturma yapamaz yargılama yapamaz. Bunu açık bir şekilde ifade etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.