Bu biber dünya şampiyonu

Bu biber dünya şampiyonu
Acı yemekle övünen Şanlıurfalı ve Gaziantepliler henüz bu biberi yemedi…

TİGRİS HABER-Haber merkezi-ABD'nin Carolina eyaletinde, Ed Currie tarafından yetiştirilen biber, dünyanın en acı biberi olarak Guinness Rekorlar Kitabı tarafından tescillendi.

 Scoville acılık ölçeğinde analiz edilen biberin, 2.2 milyon birime ulaştığı tespit edildi. Böylece Currie tarafından yetiştirilen biber, daha önce Guinness Rekorlar Kitabı'na giren "Trinidad Moruga Akrebi" adlı biber türünü tahtından indirdi. Trinidad Moruga Akrebi biberleri, Scoville acılık ölçeğinde 2 milyon birime ulaşmıştı.

Öte yandan acı biber yemekle övünen Şanlıurfa’lı ve Gaziantep’lilerin henüz bu biberi yemediği öğrenildi.Uzmanlar bu biberin sofrada ya da yemekte yenilemeyecek derecede acı olduğunu yenilmesi durumunda mide spazmı ve kanamaya neden olabileceğini kaydediyor.

Bazı menülerde yer alan ve oldukça acı olarak bilinen Meksika biberi veya Tabasco sosunun ortalama 5 bin Scoville olduğu biliniyor.
Uzmanlar, bu biberlerden elde edilen sıvıların, polislerin kullandığı biber gazı kadar etkili olduğunu söylüyor.Biberlerin acılık testi, Eczacı Wilbur Scoville tarafından yaklaşık 100 yıl önce geliştirilen bir yöntemle ölçülüyor. Çeşitli solüsyonlar kullanılarak bibere acılığını veren maddenin oranı tespit edilerek ölçülüyor.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.