Bu nasıl bir adalet

Bu nasıl bir adalet
Çıplak aramayı protesto eden kadınlar bir yıl fazladan yatacak!

İZMİR - Şakran Cezaevi'nde çıplak arama uygulamasını protesto ettikleri için 75 kadın tutsağa 3 ve 12 gün arasında değişen hücre cezası verilirken, 5'er yıl hapis istemiyle dava açıldı. Verilen hücre cezaları nedeniyle infazları yanan bazı kadın tutsakların tahliye tarihleri bir yıl ertelendi.


Şakran Kadın Cezaevi'nde tutulan kadın tutsaklar, cezaevinde yaşanan keyfi uygulamalar ve hak ihlallerine ilişkin DİHA'ya mektup gönderdi. Kadın tutsaklar mektupta, 2013 yılı Ocak ayında cezaevindeki çıplak arama uygulamasını protesto etmek için kapıları vurma eylemi yapan 75 kadın tutsağa 3-12 gün arasında değişen hücre cezası verildiğini kaydederek, hücre cezaları nedeniyle birçok tutsağın infazının yandığını, tahliye tarihlerinin bir yıl ertelendiğine dikkat çekti. Kapıya vurma eylemi nedeniyle verilen hücre cezalarının yanında 75 kadın tutsak hakkında "kamu malına zarar vermek" iddiasıyla 5'er yıl hapis istemiyle dava açıldığını da aktaran kadın tutsaklar, davanın ilk duruşmasının 10 Nisan Perşembe günü Aliağa Adliyesi'nde görüleceğini hatırlattı. 

Ağır hasta tutsak tedavi edilmiyor!

Cezaevinde yaşayan keyfi uygulama ve hukuksuzlara karşı kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunan kadın tutsaklar, "Son dönemlerde yaşadığımız bir başka sorun ise görüşçü yazamıyor oluşumuz. Resmi anlamda hiç bir sorun olmamasına rağmen yazmak istediğimiz görüşçüler keyfi bir şekilde reddediliyor. Yeni tutuklanan bir arkadaşımız bu sebepten ötürü 3 aydır görüş yapamıyor. Bu durumdan anlaşılan dışarı ile bağımızın kesilmesi ve iletişim kurmamızın engellenmesi. 9 yıldır cezaevinde olan arkadaşımız Meryem Abi'nin behçet hastalığı var ve vücudunda sürekli yaralar çıkıyor. Kendi ihtiyacını karşılamayacak durumda. Arkadaşımıza bu yönlü rapor verilmesine rağmen tedavisi yapılmıyor ve ölüme terk ediliyor" diye kaydetti.


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.